ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής
Το συγκεκριμένο προϊόν σύμφωνα με τον ΕΟΦ μπορεί να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.
Επικίνδυνες ουσίες ανιχνεύθηκαν σε συμπλήρωμα διατροφής και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) καλεί τους καταναλωτές να μην το προμηθεύονται και να μην το χρησιμοποιούν.
Ειδικότερα, πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής Levure de riz rouge bio Bioptimal που περιέχει μονακολίνες ρυζιού σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια κατανάλωση που προβλέπεται στον Κανονισμό (ΕΚ) 1925/2006.
Το συγκεκριμένο προϊόν σύμφωνα με τον ΕΟΦ μπορεί να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.
Οι Αρχές του Βελγίου ενημέρωσαν πως περιέχει μονακολίνες κόκκινου ρυζιού σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια κατανάλωση. Τα όριά της προβλέπονται στον Κανονισμό (ΕΚ) 1925/2006.
Ολη η ανακοίνωση του ΕΟΦ
«Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση των αρχών του Βελγίου και μέσω του συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), διακινείται στην Ευρώπη και πιθανόν στην Ελλάδα μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, το συμπλήρωμα διατροφής Levure de riz rouge bio Bioptimal που περιέχει μονακολίνες ρυζιού σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια κατανάλωση που προβλέπεται στον Κανονισμό (ΕΚ) 1925/2006.
Αυτό το προϊόν ενδέχεται να προωθείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος και σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».
Οι μονακολίνες ρυζιού είναι ένα σύμπλεγμα ουσιών που παράγονται όταν γίνεται ζύμωση του ρυζιού με μαγιά (ζυμομύκητας). Σε περίπτωση υπερκατανάλωσης υπάρχει κίνδυνος σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών στο μυοσκελετικό σύστημα και στο ήπαρ, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλείας των Τροφίμων (EFSA).
- Εμπολα: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται – Σχεδόν 440 νεκροί στη ΛΔ Κονγκό
- Πορτογαλία – Κροατία 2-1: Πρόκριση με ανατροπή και… αναβολή στο Last Dance του Ρονάλντο!
- Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Πακιστάν να αμύνεται έναντι «τρομοκρατικών επιθέσεων»
- Γκίλφοϊλ: Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία
- Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» λέει ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους
- ΗΠΑ – Τουρκία: Πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να μπλοκαριστεί η πώληση κινητήρων για τα τουρκικά μαχητικά KAAN




