Τρομερός Τεντόγλου: «Πέταξε» στον τελικό του μήκους από το πρώτο άλμα! (vid)
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο χρειάστηκε λίγα δευτερόλεπτα στον προκριματικό του μήκους για να προκριθεί, αφού το πρώτο του άλμα ήταν στα 8.32 μέτρα – Πότε είναι ο τελικός...
Ο μοναδικός Μίλτος Τεντόγλου δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στον προκριματικό του μήκους και χρειάστηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, καθώς στην πρώτη του προσπάθεια πήδηξε στα 8,32μ. και πήρε απευθείας την πρόκριση στον τελικό.
Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου πήρε απευθείας την πρόκριση τον τελικό του άλματος εις μήκος, εκεί όπου το βράδυ της Τρίτης (6/8) θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Το όριο που έπρεπε να περάσει στον προκριματικό ήταν τα 8 μέτρα και 15 εκατοστά και ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε… περίπατο, αφού στο πρώτο άλμα πάτησε 12 εκατοστά πίσω από τον βατήρα και πήδηξε 8.32 μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τεντόγλου είναι ο μόνος αθλητής που κατάφερε με μόλις ένα άλμα να περάσει στον τελικό, παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν οι 33 αθλητές και των δύο γκρουπ ταυτόχρονα.
Έτοιμος να γράψει ιστορία στον τελικό
Ο Τεντόγλου είναι πανέτοιμος να αφήσει το ονοματεπώνυμο του με «χρυσά» γράμματα στα Ολυμπιακά χρονικά, αφού σε περίπτωση που ο Τεντόγλου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της ερχόμενης Τρίτης (6/8, 21:15), θα γίνει ο -μόλις- δεύτερος αθλητής στην Ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.
Ο προηγούμενος που το έχει καταφέρει είναι ο αξεπέραστο Αμερικανός, Καρλ Λιούις, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις (!) διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).
Το άλμα του Τεντόγλου
- Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
- Super Technologies: Μια επένδυση-σταθμός που αλλάζει τον χάρτη του iGaming στην Ελλάδα
- Ιδεολογία και πραγματικότητα στην εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ



