Υπάλληλος καθαριότητας βρήκε και επέστρεψε πορτοφόλι με χρήματα και κάρτες
Δίδαξε με το παράδειγμα της δημοτική υπάλληλος του τμήματος καθαριότητας στο Δήμο Βέροιας.
Σε μία πράξη αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας προχώρησε η υπάλληλος του τμήματος Καθαριότητας, κα Μαρία Ιορδάνογλου, την οποία συνεχάρησαν ο Δήμαρχος Βέροιας, ο κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και ο Προϊστάμενος Καθαριότητας – Ανακυκλώσιμων υλικών, κ. Ιορδάνης Κιριμκιρίδης.
Η 62χρονη υπάλληλος, το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουλίου 2024, κι ενώ βρισκόταν εν ώρα εργασίας στην Πλατεία της Ελιάς, βρήκε στο οδόστρωμα πορτοφόλι ιδιώτη. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ενημέρωσε τον επόπτη καθαριότητας για το συμβάν. Το πορτοφόλι παραδόθηκε στη Δημοτική Αστυνομία, καθώς περιείχε χρήματα και κάρτες ανάληψης μετρητών. Ο κάτοχός του βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα για να παραλάβει το απολεσθέν πορτοφόλι, το οποίο περιείχε όλα τα υπάρχοντα και τα χρήματά του.
«Δεν μου ανήκει και πρέπει να πάει στον άνθρωπο που του ανήκει»
«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και είναι ότι αυτό που δεν μου ανήκει πρέπει να πάει στον άνθρωπο που το έχασε. Συμμερίστηκα την αγωνία του συνανθρώπου μου» δήλωσε η 62χρονη μητέρα και γιαγιά που εργάζεται τον τελευταίο χρόνο στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου.
«Η αξιέπαινη πράξη της Μαρίας αποδεικνύει πως η ανθρωπιά συνεχίζει να υπάρχει στον τόπο μας. Με την πράξη της η υπάλληλος του Δήμου Βέροιας έκανε υπερήφανη την οικογένεια και την υπηρεσία. Εύχομαι και ελπίζω η κίνησή της να αποτελεί παράδειγμα για όλους» σημείωσε ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.
- Αθήνα: Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Τα θέματα που συζήτησαν
- Οι μεγάλοι της Ευρώπης θέλουν τον γιο του Κριστιάνο Ρονάλντο
- Επίτιμος διδάκτορας του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσία πολιτικών και προσωπικοτήτων του δημόσιου βίου
- Κρήτη: Ο 54χρονος πυροβόλησε 6 φορές τον Νικήτα και συνέχισε να τον κλωτσά – Βίντεο ντοκουμέντο
- Θεσσαλονίκη: Βαρύ το κλίμα για την αποχώρηση της Ryanair – Αναζητούνται λύσεις από τους φορείς της πόλης
- LIVE: Παναθηναϊκός – Βαλένθια

