Επεισοδιακή καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώθηκε στις Συκιές Θεσσαλονίκης, όταν ο οδηγός – που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν ανήλικος – ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο.
Ο 16χρονος οδηγός μπήκε με ταχύτητα ανάποδα στον μονόδρομο για να διαφύγει της σύλληψης
Ο 16χρονος μάλιστα κινούμενος με ταχύτητα μπήκε κάποια στιγμή ανάποδα σε μονόδρομο με σκοπό να διαφύγει, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια άλλων οδηγών που θα μπορούσαν να κινούνται στο σημείο.
Η Αστυνομία κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα αποτρέποντας κάποιο ατύχημα από την απερίσκεπτη αντίδραση του οδηγού. Ο ανήλικος ημεδαπός συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νεάπολης – Συκεών.
Όπως αναφέρει ο typosthes.gr, η άγρια καταδίωξη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή των Συκεών. Ο νεαρός, ο οποίος είναι γεννημένος το 2008, είχε κλέψει νωρίτερα το αυτοκίνητο που οδηγούσε και όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για έλεγχο, ανέπτυξε αμέσως ταχύτητα για να διαφύγει της σύλληψης.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο περιπολίας τους στην περιοχή των Συκεών, απογευματινές ώρες χθες (25-07-2024), εντόπισαν νεαρό ημεδαπό να κινείται με κλεμμένο όχημα.
Σε σήμα στάσης που του έγινε, ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε ανάποδα σε μονόδρομο προκειμένου να διαφύγει. Μετά την ακινητοποίηση του οχήματος, ο νεαρός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχημάτισαν εις βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59