Αρχαιολογικοί χώροι: Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν οι αρχαιοφύλακες – Τι ζητούν
Οι αρχαιοφύλακες διαμαρτύρονται για την εισαγωγή ιδιωτών στον έλεγχο των αρχαιολογικών χώρων
Κλειστή θα παραμείνει η Ακρόπολη και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της χώρας έως τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι, μετά την προκήρυξη στάσης εργασίας από την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).
Μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα με θέμα τις εξελίξεις στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ελήφθη απόφαση για 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας του φυλακτικού προσωπικού που υπηρετεί στην Ακρόπολη και σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που λειτουργούν με ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Η ΠΕΥΦΑ καταγγέλλει τον ΟΔΑΠ ότι παραδίδει σε ιδιωτική εταιρεία τον έλεγχο εισόδου των επισκεπτών στην Ακρόπολη

Άποψη από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού
Συγκεκριμένα πρόκειται για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Μυκηνών, τον αρχαιολογικό χώρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Δελφών, το Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου.
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ΠΕΥΦΑ από την πρώτη στιγμή που ο ΟΔΑΠ εξήγγειλε τον διαγωνισμό για την παράδοση σε ιδιωτική εταιρεία του ελέγχου εισόδου των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αντέδρασε δυναμικά, πραγματοποιώντας δύο επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Όμως, παρά τις αντιδράσεις, η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του ΟΔΑΠ, προχώρησαν στην πραγματοποίηση των σχεδίων τους».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- «Αφιέρωμα στη Nina Simone»: Στις 6 Ιουνίου στο Theatre of the No
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πάτρα: Νέος θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Στους 7 οι νεκροί μέσα σε λίγες εβδομάδες
- Καλαμάτα: «Καθαρές» οι εξετάσεις των παιδιών – «Βοήθεια, μα γιατί» ήταν τα τελευταία λόγια της 39χρονης
- Έτσι η αβεβαιότητα επηρεάζει τη σχέση
- ΗΠΑ – Ιράν: Δοκιμάζεται η εκεχειρία, αντικρουόμενες δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις – Τι συμφώνησαν Ισραήλ και Λίβανος
- Οδηγός: Τα 10+4 «κλειδιά» για ανακαίνιση χωρίς εκπλήξεις
- Συνταγή: Καλοκαιρινό μπριάμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442