Τουρίστες – Καύσωνας: TikToker εξηγεί γιατί οι Κορεάτες κυκλοφορούν με ομπρέλες και μακρυμάνικα
Όπως τονίζει η γνωστή TikToker «Korean Maria» ο ήλιος είναι εχθρός των Κορεατών
Όλοι έχουμε αναρωτηθεί -έστω και μία φορά- γιατί οι τουρίστες που έρχονται από την Κορέα προστατεύονται τόσο πολύ από τον ήλιο, ο οποίος μας προσφέρεται άπλετος στην Ελλάδα.
Συχνά τους βλέπουμε να κυκλοφορούν με ομπρέλες και μακρυμάνικα, και μάλιστα, εν μέσω καύσωνα. Γιατί όμως το κάνουν αυτό;
«Ο ήλιος εχθρός των Κορεατών» – Ποιοι οι λόγοι
Η γνωστή TikToker Korean Maria χρησιμοποιεί το δημοφιλές κοινωνικό μέσο για να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της γύρω από την κορεάτικη κουλτούρα στους Έλληνες.
Σε ερώτηση που δέχθηκε από ακόλουθό της «γιατί κρατάνε ομπρέλες και ντύνονται τόσο πολύ με καύσωνα οι Κορεάτες» εκείνη απάντησε με βίντεο στο προφίλ της.
Τα πρότυπα ομορφιάς, η κοινωνική τάξη και οι… ομπρέλες
«Αυτό συμβαίνει διότι οι Κορεάτες δεν γουστάρουν καθόλου τον ήλιο, και αυτό με τη σειρά του συμβαίνει γιατί στην Κορέα το πρότυπο ομορφιάς είναι το πάρα πολύ λευκό δέρμα.
Αυτό που έχουμε εμείς, το μαυρισμένο, το μεσογειακό δέρμα δεν τους αρέσει καθόλου. Αυτό έρχεται από τα παλιά χρόνια γιατί οι αυτοκράτορες και οι σύζυγοί τους ήταν στο παλάτι και δεν τους έβλεπε ο ήλιος. Αυτούς που έβλεπε ο ήλιος ήταν οι εργάτες, οι αγρότες, όσοι δούλευαν έξω.
Αυτό έδειχνε ότι αυτοί που είχαν πιο ανοιχτό δέρμα ήταν πλούσιοι γιατί δεν αναγκάζονταν να δουλεύουν έξω, ενώ αυτοί με το πιο σκούρο δέρμα είναι αυτοί που αναγκάζονται να δουλεύουν έξω άρα και οι πιο φτωχοί. Αυτό υπάρχει και μέχρι σήμερα -με άλλη μορφή προφανώς- αλλά συνεχίζεται στην κοινωνία την κορεατική.
Οπότε επειδή ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός, για να μην μαυρίσουν, κρατούν ειδικές ομπρέλες και φορούν μακρυμάνικα για να μην τους βλέπει ο ήλιος. Έχουν ένα θέμα με τον ήλιο».
Η TikToker εξηγεί – Δείτε το βίντεο
@korean_maria Replying to @Breginna #κορεα #κορεατικα #σεουλ #koreanmaria #greektiktok #ελληνικοτικτοκ ♬ original sound – Korean Maria
- Ηλεία: Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών για τέσσερις πεζοπόρους που εγκλωβίστηκαν στο φαράγγι Σιπρένι
- Σύλληψη 19χρονου για απόπειρα βιασμού 14χρονης σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι
- Ο Φορλάν ανέλαβε την Ουρουγουάη μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ (pic)
- Γεννήσεις: Κατάρρευση την τελευταία 20ετία – Χαμηλά εισοδήματα και στεγαστική κρίση ανάμεσα στις αιτίες
- Μήπως οι γυναίκες είναι αυτές που κινούν τα νήματα στην Οδύσσεια;
- Ρόδρι: «Ο Λαμίν Γιαμάλ πρέπει να ηρεμήσει το άγχος του»
- Τα «αόρατα» σκυλάκια των καταφυγίων: Ψυχές που καρτερούν μια ζεστή αγκαλιά
- Κρήτη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στον ΒΟΑΚ – Η μηχανή του συγκρούστηκε με βαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.07 – 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-29-315x220.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442