Γερουλάνος: Αντίπαλός μου είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, όχι οι συνυποψήφιοί μου
Ο Παύλος Γερουλάνος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, εφόσον εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Ο αντίπαλός μας δεν είναι ένας από τους συνυποψηφίους μας. Είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που αυτή τη στιγμή ο κόσμος τής έχει γυρίσει την πλάτη», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.
Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Action24, «για να μπορέσει να έρθει σε εμάς αυτός ο κόσμος, δεν έχει να κάνει με το ποια είναι η ταυτότητά μας σε σχέση με το παρελθόν, αλλά με το τι πιστεύουμε για τη χώρα για το μέλλον. Άρα, αυτό το οποίο εμείς σήμερα έχουμε να κάνουμε, είναι να πούμε τι πρεσβεύουμε. Από την ώρα που θα το πούμε, ο κόσμος θα κρίνει αν μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη στις εθνικές εκλογές».
Ο Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με μετεκλογικές συνεργασίες με τη Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απέκλεισε το ενδεχόμενο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η δική μου η αγωνία, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι πώς θα ξανακυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία. Η δική μου η αγωνία είναι πώς το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα εμπνεύσει την ελληνική κοινωνία, για να γίνει κυβέρνηση. Αυτό, είναι η μόνη μου προτεραιότητα αυτή τη στιγμή».
Για Κασσελάκη: «Άλλο πάω στον κόσμο κι άλλο να λες όποιος θέλει ας έρθει»
Κληθείς να σχολιάσει την κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, να δεχτεί κόσμο στο γραφείο του, ο βουλευτής Α’ Αθήνας παρέθεσε το δικό του σκεπτικό για την «αδιαμεσολάβητη επικοινωνία» με τον κόσμο.
«Όταν ήθελα αδιαμεσολάβητη επικοινωνία, πήγα εγώ στον κόσμο. Είναι άλλο να καλείς τον κόσμο στο γραφείο σου και είναι άλλο να περπατάς στους δρόμους. Το να μπαίνεις σε μια μικρομεσαία επιχείρηση, να μιλάς με τον κόσμο, να καταλαβαίνεις ποιες είναι οι ανάγκες του, τι είναι αυτό το οποίο τους απασχολεί, είναι πολύ διαφορετικό από το να λες ‘εγώ κάθομαι στην πολυθρόνα του γραφείου μου, και όποιος θέλει ας έρθει να κάτσει δίπλα’. Η διαφορά είναι θηριώδης».
Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το ένα χτίζει εμπιστοσύνη, το άλλο απλώς λέει: ‘Εγώ είμαι το αφεντικό και όποιος θέλει ας έρθει να προσκυνήσει’. Εμένα δεν μου αρέσει το δεύτερο. Μου αρέσει το πρώτο και για αυτό, αυτό το οποίο το κάνω πάντα, είναι να πηγαίνω εκεί έξω, εκεί που μπορώ να μιλήσω με τον κόσμο στην καθημερινότητά του».
- Θάντερ – Σανς 119-84: Περίπατος στην πρεμιέρα των playoffs και 1-0 για την Οκλαχόμα (vids)
- Πετρέλαιο: Νέα άνοδος στις τιμές μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ και την κλιμάκωση της έντασης
- Σοκάρει πατέρας που το παιδί του είναι σε κλινική απεξάρτησης από τα social media
- Η διακύμανση της βαθμολογίας: Τα «ups and downs» στην κορυφή της Super League (pic)
- Περού: Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές καταγγέλλουν «νοθεία» στις προεδρικές εκλογές
- Το μπλε δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνας έσπασε μια παράδοση πολλών γενεών
- Καύσιμα: «Κανονικότητα» τα 2 ευρώ – Όνειρο απατηλό η επιστροφή στα προ πολέμου επίπεδα
- Γερμανία: Το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει ενδεχόμενη αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/vladyslav-tobolenko-i5v1q3XxhgQ-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442