Φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (11/07), κοντά σε κατοικημένη περιοχή στα Κιμμέρια Ξάνθης. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις νερού και 3 αεροσκάφη.
Ο μαύρος καπνός που βγαίνει από τη φωτιά είναι πραγματικά πολύ πυκνός και έχει καλύψει μεγάλο τμήμα της εκεί ατμόσφαιρας, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται στην περιοχή – ιδιαίτερα όλων όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.
Ο καπνός είναι τόσο πυκνός που θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνος για την υγεία
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, στις 21:29 απεστάλη μήνυμα «112» στα Κιμμέρια Ξάνθης εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας. Μέσω του μηνύματος, η Πολιτική Προστασία καλεί όσους όσοι βρίσκονται στα Πηγάδια, στον Νέο Ζυγό και στον Παλιό Ζυγό να εισχωρήσουν/παραμείνουν εσωτερικό χώρο και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα, διότι ο καπνός είναι τόσο πυκνός που θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνος για την υγεία.
Φωτιά στην Ξάνθη: Βίντεο από το πύρινο μέτωπο
Ρίψη νερού από αεροπλάνο τύπου PZL του Πυροσβεστικού Σώματος
Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο «Τα Νέα της Ξάνθης», ο καπνός της φωτιάς ήταν ορατός από χιλιόμετρα μακριά. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησύχησαν έντονα και βγήκαν έξω από τις εστίες τους για να καταλάβουν πού βρισκόταν το ακριβές σημείο όπου έκαιγε η φωτιά.
Φωτιά στην Ξάνθη: Η σχετική ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σώματος
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κιμμέρια Ξάνθης. Επιχειρούν 30 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 3 Α/Φ.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).