Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Airbnb: Τηλεφωνούσε στην Κίνα μέσω internet και φέσωσε τον ιδιοκτήτη με 3.500 ευρώ

Airbnb: Τηλεφωνούσε στην Κίνα μέσω internet και φέσωσε τον ιδιοκτήτη με 3.500 ευρώ

Πολλές είναι οι καταγγελίες ιδιοκτητών airbnb για θηριώδεις λογαριασμούς, που προέκυψαν από τηλεφωνικές κλήσεις εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν παράνομα από ενοικιαστές.

«Βροχή», πέφτουν οι καταγγελίες στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ), από ιδιοκτήτες airbnb, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με θηριώδεις λογαριασμούς παρόχων τηλεπικοινωνιών. Λογαριασμούς, που προέκυψαν από τηλεφωνικές κλήσεις εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν παράνομα από τους ενοικιαστές μέσω του splitter της σύνδεσης WIFI του καταλύματός τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ιδιοκτήτη, που βρέθηκε αντιμέτωπος με τηλεφωνικό λογαριασμό ύψους 3.500 ευρώ, αφού νοίκιασε το ακίνητό του σε έναν Κινέζο για μία εβδομάδα.

Οι «πονηροί» ενοικιαστές έχουν μαζί τους σταθερά τηλέφωνα τα οποία συνδέουν στο router και τηλεφωνούν στο εξωτερικό εν αγνοία των ιδιοκτητών

Τουρίστες από την Ιαπωνία,  την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τα Αραβικά Εμιράτα και αλλού καταφθάνουν στην Ελλάδα με σταθερά τηλέφωνα στις βαλίτσες τους. Πηγαίνουν στο Airbnb της αρεσκείας τους συνδέουν την τηλεφωνική συσκευή, είτε μέσω splitter είτε απευθείας στο router, και αρχίζουν τα τηλέφωνα στο εξωτερικό μέσω της σταθερής τηλεφωνίας.

Και όλα αυτά εν άγνοια των ιδιοκτητών και των όρων της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Τα, δε, φέσια που αφήνουν στους ιδιοκτήτες εξαρτώνται από την περίοδο διαμονής και μπορεί να ξεκινούν από κάποιες εκατοντάδες και να φθάνουν μέχρι και πολλές χιλιάδες ευρώ.

Τι μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες

Οι δυο φορείς συστήνουν στους ιδιοκτήτες προσοχή στις παροχές Internet και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.

H ΠΟΜΙΔΑ παραπέμπει σε πακέτα internet μέσω κινητής τηλεφωνίας (5G και 4G). Έχει δε προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιώτη πάροχο για να προσφέρει ασφαλές ίντερνετ, σε αυτή την λογική, όχι μόνον για τα μέλη των σωματείων της, αλλά και για τα μέλη των άλλων οργανώσεων ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρονίων μισθώσεων.

Η ΠΑΣΥΔΑ από την πλευρά της συστήνει τους ιδιοκτήτες ακίνητων να απενεργοποιήσουν από το router την χρήση σταθερής τηλεφωνίας ή να ενεργοποιήσουν την φραγή των εξερχομένων κλήσεων.

Sports in

Οι λίγκες και οι παίκτες στα «χαρακώματα» με την FIFA – Επιστολή στην Κομισιόν κατά της ομοσπονδίας

Το κλίμα «μυρίζει μπαρούτι» και οι λίγκες μαζί με την παγκόσμια ένωση παικτών, ζητούν από την Κομισιόν να παρέμβει βάζοντας φρένο στα πλάνα της FIFA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024