Πόσο θερμός υπήρξε ο φετινός Ιούνιος; – Μετεωρολόγος εξηγεί
«Υπομονή... σε 6 μήνες έχουμε Χριστούγεννα!», σημειώνει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος
Ίσως ο φετινός Ιούνιος να καταγραφεί ένας από τους πιο θερμούς των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκειά του.
Όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος οι τιμές των θερμοκρασιών παρουσίασαν μεγάλη απόκλιση προς τα πάνω από τις κανονικές τιμές της εποχής.
Ενδεικτικό παράδειγμα της έντονης ζέστης είναι πως παρά την παρουσία μελτεμιών, οι θερμοκρασίες δεν παρουσίασαν μεγάλη πτώση.
«Τις τελευταίες 4 ημέρες, λόγω του ισχυρού μελτεμιού, οι μεγαλύτερες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές σημειώνονται στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.
Έπειτα παραθέτει έναν χάρτη δίνει τις αποκλίσεις των μέγιστων θερμοκρασιών την Τρίτη 25 Ιουνίου, όπου διακρίνουμε αποκλίσεις έως και 7 βαθμών υψηλότερες από τους μέσους όρους της δεκαετίας 2010-2019 (π.χ. στην Πάτρα, Μεγαλόπολη, Νευροκόπι).

Αξιοσημείωτη είναι η απόκλιση έως και 13 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις κανονικές τιμές το διήμερο 12-13 Ιουνίου, όπως επισημαίνει ο κ. Λαγουβάρδος.
«Υπομονή.. σε 6 μήνες έχουμε Χριστούγεννα!», καταλήγει στην ανάρτησή του.
Ολόκληρη η ανάρτηση:
«Πόσο υψηλές είναι οι θερμοκρασίες;
Όπως αναφέραμε και σε πρόσφατη ανάρτηση, σχεδόν όλες τις ημέρες του μήνα οι θερμοκρασίες στη χώρα μας είναι σχεδόν παντού υψηλότερες των κανονικών τιμών. Τις τελευταίες 4 ημέρες, λόγω του ισχυρού μελτεμιού, οι μεγαλύτερες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές σημειώνονται στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.
Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει τις αποκλίσεις των μέγιστων θερμοκρασιών την Τρίτη 25 Ιουνίου, όπου διακρίνουμε αποκλίσεις έως και 7 βαθμών υψηλότερες από τους μέσους όρους της δεκαετίας 2010-2019 (π.χ. στην Πάτρα, Μεγαλόπολη, Νευροκόπι). Αντιθέτως, στο Αιγαίο οι αποκλίσεις είναι ελαφρώς αρνητικές (π.χ. Τήνος, Πάρος) και κάπως έτσι θα κυλήσει η κατάσταση μέχρι το τέλος αυτού του πολύ ζεστού μήνα.
Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα του μήνα (12-13 Ιουνίου) οι θετικές αποκλίσεις σε ορισμένες περιοχές είχαν φτάσει στους 12-13 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές.
Υπομονή… σε 6 μήνες έχουμε Χριστούγεννα!».
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
- Ο Δένδιας, η δεξίωση του Γκιουλέρ στην Άγκυρα και η έννοια του «κόμπλεξ»
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
















































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442