
Φωτιά στις Αφίδνες: Τέθηκε υπό έλεγχο – Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο
Δόθηκε εντολή να υπάρξει συνδρομή για την κατάσβεση της φωτιάς και από ελικόπτερο, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε.
Συναγερμός σήμανε για νέα φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στις Αφίδνες προς Δροσοπηγή, σε χαμηλή χορτολιβαδική έκταση σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις: 8 οχήματα με 37 πυροσβέστες και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ δόθηκε εντολή να υπάρξει συνδρομή και από ένα ελικόπτερο κάτι που δεν χρειάστηκε καθώς η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Αττική και άλλες 3 περιφέρειες
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
- Περιφέρεια Κρήτης
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Δείτε τον χάρτη
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
- Πανζουρλισμός στο Ηράκλειο κατά την υποδοχή του ΟΦΗ: Αποθέωση, συνθήματα και…ζεϊμπέκικο με την κούπα (vids, pics)
- Υποκλοπές: Νέο καμπανάκι για το σκάνδαλο Predator – 31 αδικήματα παραγράφηκαν σε 20 μέρες, λέει ο Χρ. Κακλαμάνης
- Κοινωνικός Τουρισμός: Παρατείνεται μέχρι το βράδυ της Δευτέρας η προθεσμία για τις αιτήσεις
- Το μήνυμα του Ολυμπιακού για το βραβείο MVP του Βεζένκοφ
- ΗΠΑ: Το χρονικό της επίθεσης στο δείπνο Τραμπ για τους ανταποκριτές του Λευκού Οίκου – Παγκόσμια καταδίκη
- Η Σδούκου αδειάζει εμμέσως τον Γεωργιάδη για την ευρωπαϊκή εισαγγελία – «Έχει ‘αδωνικό’ τρόπο να σχολιάζει»




