Η Χαμάς «δεν μπορεί να εξαλειφθεί», λέει ο εκπρόσωπος των IDF
Υπέρ μιας συμφωνίας με τη Χαμάς και τις παλαιστινιακές οργανώσει για την απελευθέρωση των ομήρων, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF.
Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), αρχιπλοίαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εξέφρασε χθες Τετάρτη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο Channel 13, την άποψη ότι η Χαμάς «δεν μπορεί να εξαλειφθεί» και ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας είναι μέσω συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων.
Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που κορυφαίος ισραηλινός αξιωματούχος εκφράζει δημοσίως την άποψη ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα «δεν μπορεί να εξαλειφθεί», αμφισβητώντας έναν από τους διακηρυγμένους στόχους του πολέμου όπως τους όρισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Η Χαμάς είναι ιδεολογία, η Χαμάς είναι πολιτικό κόμμα. Είναι ριζωμένη στις καρδιές ανθρώπων. Όποιος νομίζει ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τη Χαμάς, πλανάται», είπε ο εκπρόσωπος των IDF στη συνέντευξη. «Η Χαμάς είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, δρα πάρα πολλά χρόνια», πρόσθεσε.
Υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να αποδυναμωθεί η Χαμάς είναι να υπάρξει νέα ηγεσία στη Λωρίδα της Γάζας. «Εάν δεν φέρουμε κάτι διαφορετικό στη Γάζα, εντέλει θα μείνουμε με τη Χαμάς», προειδοποίησε.
Είναι αδύνατον να απελεθερωθούν όλοι οι όμηροι με στρατιωτικές επιχειρήσεις
Ο αρχιπλοίαρχος Χαγκάρι παραδέχτηκε πως είναι «αδύνατον» να απελευθερωθούν με στρατιωτικές επιχειρήσεις όλοι οι όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να εφαρμοστεί σχέδιο ανταλλαγής αιχμαλώτων, σχόλιο που όπως σχολίασε η εφημερίδα Haaretz αντανακλά το χάσμα ανάμεσα το χάσμα ανάμεσα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Άμεση ήταν η αντίδραση από το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι η εξάλειψη της Χαμάς είναι στόχος που έχει καθοριστεί από το υπουργικό συμβούλιο και ο ισραηλινός στρατός παραμένει προσηλωμένος σε αυτόν.
Σε διευκρινιστική ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο Telegram, υπογραμμίζεται πως ο Χαγκάρι αναφέρθηκε στη Χαμάς ως ιδεολογία και η δήλωσή του δεν πρέπει να παρερμηνευτεί.
- Κατήφορος χωρίς τέλος: Πως ο Λανουά «έδειξε» ασυλία στους ορισμούς Κυπέλλου
- Η Ρωσία καταδικάζει τις απειλές των ΗΠΑ για νέες στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Πύργος: Άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας – Μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον λαιμό και απειλούσε να αυτοκτονήσει
- Λάρισα: Το μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο από ψηλά
- «Η Γροιλανδία προτιμά να παραμείνει στη Δανία, παρά να εξαγοραστεί από τις ΗΠΑ», λέει ο πρωθυπουργός του νησιού
- Τουρκία: Μια δικαστής θύμα απόπειρας γυναικοκτονίας μέσα σε δικαστήριο από τον εισαγγελέα πρώην σύζυγό της
- Η Ελληνίδα Katherine Embiricos στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών με ένα πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ
- LIVΕ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442