Νέο περιστατικό περισυλλογής ατόμου, που παρασύρθηκε στα βαθιά πάνω σε ιστιοσανίδα τύπου «sup», σημειώθηκε στον Θερμαϊκό Κόλπο, στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τη χθεσινή αντίστοιχη περιπέτεια μιας γυναίκας και των παιδιών της.
Η λιμενική αρχή της Νέας Μηχανιώνας ενημερώθηκε ότι άντρας ηλικίας 32 ετών βρισκόταν σε δυσχερή θέση πάνω σε ιστιοσανίδα, στη θαλάσσια περιοχή «Άκρα» της Επανομής. Στο σημείο μετέβη αμέσως περιπολικό σκάφος, καθώς και το φορτηγό πλοίο «Pengalia» με σημαία Πορτογαλίας, το οποίο διερχόταν από το σημείο.
Δεν χρειαζόταν ιατρική φροντίδα
Ο 32χρονος αλλοδαπός περισυνελέγη από το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου και μετεπιβιβάστηκε στο περιπολικό με το οποίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μηχανιώνας χθες Παρασκευή 14 Ιουνίου το μεσημέρι.
Ο άντρας διεκομίσθη στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν χρειαζόταν ιατρική φροντίδα.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο περιστατικό κατεγράφη χθες, όταν μια 34χρονη γυναίκα, υπήκοος Γερμανίας και τα δύο της παιδιά, ηλικίας τριών και πέντε ετών, παρασύρθηκαν επάνω σε σανίδα sup, στη θαλάσσια περιοχή του Ποταμού Επανομής.
Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, δύο ναυαγοσώστες με το σωστικό σκάφος «ΜΑΡΙΑ ΙΙ», καθώς και ένα περιπολικό όχημα λιμενικού από ξηράς. Το σωστικό σκάφος εντόπισε και περισυνέλεξε την 34χρονη και τα παιδιά της και τους μετέφερε στην παραλία του Ποταμού. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων