Πληροφορίες του in: Ο Νίκος Ανδρουλάκης την Τετάρτη ανακοινώνει εσωκομματικές εκλογές
Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Το «κύμα» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά τις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, φαίνεται ότι οδήγησε τον πρόεδρο του κόμματος στο να λάβει την απόφαση να πάει άμεσα σε εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, ίσως ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι ή, το αργότερο, το φθινόπωρο, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες του in, σκοπεύει να ανακοινώσει την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Παρά το γεγονός ότι η επίσημη τοποθέτηση της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν από τον Νίκο Ανδρουλάκη να επισπεύσει τις εσωκομματικές κάλπες, είναι ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος θα γίνουν, όπως προβλέπεται από το καταστικό, το 2025, οι πληροφορίες του in λένε ότι ο κ. Ανδρουλάκης αποφάσισε να σηκώσει «το γάντι» και να δώσει το λόγο στη βάση της παράταξης για την εκλογή νέας ηγεσίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. ο Νίκος Ανδρουλάκης εκμυστηρεύθηκε την απόφασή του αυτή σε υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο, στη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης.
Σε κάθε περίπτωση, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, οπότε θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.
Από την Μπατζελή το τελευταίο «χτύπημα»
Μετά την Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον Νίκο Παπανδρέου και τον Παύλο Γερουλάνο, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή, δήλωσε πως «μετά τη σύγκληση των οργάνων που έχουν αργοπορήσει, πρέπει να τεθεί και το θέμα της αλλαγής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ με δημοκρατικές διαδικασίες».
Η κυρία Μπατζελή τόνισε, μάλιστα, πως «δεν μπορεί όταν έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου, να φυσάμε ή να στρουθοκαμηλίζουμε»…
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)












































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442