Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δενδροφύτευση σε σχολεία του Πειραιά

Δενδροφύτευση σε σχολεία του Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά ενισχύει το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της πόλης και ταυτόχρονα ενδυναμώνει περαιτέρω την περιβαλλοντική συνείδηση της κοινωνίας.

Στη φύτευση 150 δένδρων σε σχολεία του Πειραιά προχώρησε ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχοντας στη Διεθνή Πρωτοβουλία Φύτευσης Δένδρων «75 UN 75 Trees UNAI SDG7», με σκοπό την ευρύτερη διάχυση της δράσης και την ενεργοποίηση μαθητών από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής.

Η περιβαλλοντική αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN – 75 Trees UNAI SDG7”, σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμος με τον Ακαδημαϊκό κόμβο των Ηνωμένων Εθνών – Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Τα δέντρα ήταν δωρέα από ιδιωτική εταιρία.

Ο στόχος της δεντροφύτευσης

Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν 1500 μαθητές από 15 σχολεία του δήμου και το πρόγραμμα υιοθεσίας να συνεχιστεί για τα δύο επόμενα σχολικά έτη 2024-25, 2025-26.

H Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης στοχεύουν στο να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά περιβαλλοντικές συνέργειες, όπως η υλοποίηση προγραμμάτων δενδροφυτεύσεων, η ενθάρρυνση συμμετοχής τοπικών φορέων και νεανικών ομάδων στην φύτευση δένδρων σε δημοτικούς χώρους, η υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων, η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε θέματα όπως η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ενεργειακής φτώχειας.

Στην επόμενη δενδροφύτευση στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς θα προμηθευτεί από το ΚΕΠΑ-ΕΚΠΑ μέσω του Πράσινου Ταμείου άλλα 1000 δένδρα ελληνικής χλωρίδας, με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών του Δήμου Πειραιά για την ουσιαστική επέκταση του αστικού πρασίνου και τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Sports in

Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0: Το ελληνικό «χρυσάφι» του Μεντιλίμπαρ

Η ευλογημένη γενιά του Youth League είναι εδώ διεκδικώντας. Και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιβεβαιώνει πως…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024