Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το πρωτοφανές αιματηρό επεισόδιο μέσα σε κεντρικό σούπερ στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά ερευνά η Αστυνομία.
Το γεγονός ότι τρία άτομα που οπλοφορούσαν δεν δίστασαν να ανταλλάξουν πυροβολισμούς μέρα μεσημέρι μέσα στο κατάστημα που ήταν γεμάτο κόσμο και εργαζόμενους σοκάρει.
Τραγικός απολογισμός ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας ενώ από καθαρή τύχη δεν υπήρξε κάποιο άλλο θύμα πέρα από τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο.
Δείτε εικόνες ντοκουμέντα
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δύο Κούρδοι εισήλθαν στο σουπερμάρκετ και στάθηκαν στο μανάβικο που ήταν στην είσοδο.
Τους ακολούθησε μέσα στο κατάστημα
Ένας ομοεθνής τους ακολούθησε από πίσω, μπήκε στο κατάστημα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Ο ένας από τα θύματα τράβηξε και εκείνος όπλο αλλά δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει και σωριάστηκε νεκρός στο έδαφος ενώ ο δεύτερος που ήταν μαζί του τραυματίστηκε σοβαρά.
Επικράτησε πανικός και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο σε απόσταση περίπου 800 μέτρων εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού της Αμέσου Δράσεως. Στη θέα των αστυνομικών άρχισε να τρέχει χωρίς να χρησιμοποιήσει το όπλο που κρατούσε κατά των αστυνομικών μέχρι που τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.
Το σημείο στο σούπερ μάρκετ όπου έπεσε νεκρός ο ένας από τους δύο άνδρες που δέχθηκε τους πυροβολισμούς
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και ο δράστης στην Ασφάλεια όπου ανακρίνεται, ενώ έξω από το σουπερμάρκετ προσήχθη ένα ακόμη άτομο, Τούρκος κατά δήλωση του που ανέφερε στους αστυνομικούς πως γνωρίζει και τους τρεις εμπλεκόμενους και έχει οδηγηθεί στην Ασφάλεια για να καταθέσει.
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αιματηρή συμπλοκή είναι ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και από την Ασφάλεια διερευνώνται τα κίνητρα αλλά και αν έχουν απασχολήσει θύματα και δράστης ξανά τις Αρχές.
Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το in στο Πασαλιμάνι έχουν γίνει παλιότερα ανάλογα περιστατικά μεταξύ Κούρδων που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή και αυτό είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο φερόμενος ως δράστης είχε λεκτική αντιπαράθεση με άλλους δύο άνδρες, οι οποίοι κρύφτηκαν στο σούπερ μάρκετ.
Ο φερόμενος ως δράστης τους ακολούθησε εντός του καταστήματος και άνοιξε πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί θανάσιμα κι ο άλλος να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βαριά τραυματισμένος στο Τζάνειο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας