Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μαζική αποστολή απειλητικών emails για βόμβες σε σχολεία της Αττικής - Συναγερμός στις Αρχές

Μαζική αποστολή απειλητικών emails για βόμβες σε σχολεία της Αττικής – Συναγερμός στις Αρχές

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για φάρσα, ωστόσο γίνονται έλεγχοι - Κοινός αποστολέας ένας Ρώσος που δεν αξιολογείται ως σοβαρή απειλή

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές λόγω μαζικής αποστολής απειλητικών emails για βόμβες σε σχολεία της Αττικής. Κοινός αποστολέας εμφανίζεται ένας Ρώσος που δεν αξιολογείται ως σοβαρή απειλή ωστόσο γίνονται έλεγχοι.

Το πρωί της Τετάρτης ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Παιδείας ότι τουλάχιστον 35 σχολεία της Αττικής έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο απειλητικά μηνύματα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για φάρσα.

Απειλητικά emails έλαβαν σχολεία σε περιοχές όπως Γέρακας, Γαλάτσι, Χαϊδάρι και Ν. Ιωνία

Τα σχολεία

Απειλητικά emails δέχθηκαν σχολεία σε περιοχές όπως Γέρακας, Γαλάτσι, Χαϊδάρι και Ν. Ιωνία.

Tα σχολικά κτίρια εκκενώθηκαν και οι αστυνομικές Αρχές, για προληπτικούς λόγους, θα συνεχίσουν τους επιτόπιους ελέγχους.

Από την αναστάτωση που προκλήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, οι οποίοι έχουν βγει έξω από τα σχολικά συγκροτήματα και περιμένουν την Αστυνομία να ολοκληρώσει τους ελέγχους, το 100 δέχθηκε δεκάδες κλήσεις από διάφορα σχολεία στην Αττική.

Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Σε απάντηση της αναστάτωσης που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τα απειλητικά μηνύματα για βόμβα σε ορισμένα δημοτικά σχολεία, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ενημερώνει όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής ότι σύμφωνα με ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και μετά από έλεγχο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, το απειλητικό μήνυμα που έχουν λάβει σχολικές μονάδες αποτελεί SPAM.

Ως εκ τούτου «παρακαλείσθε να το αγνοήσετε και να επανέλθει (αν είναι εφικτό) η ομαλή λειτουργία των σχολικών σας μονάδων».

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη.

Sports in

«Κοιτάζει τον Λιονέλ Πίκο ο Παναθηναϊκός»

Την περίπτωση του Λιονέλ Πίκο εξετάζει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με ρεπορτάζ Μέσου στην Αργεντινή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024