Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Οικογένειες 107 πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία στηρίζει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Οικογένειες 107 πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία στηρίζει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Πρόκειται για οικογένειες στους νομούς των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λαρίσης, που επλήγησαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ανέλαβαν πρωτοβουλία μηνιαίας ενίσχυσης έως το τέλος του έτους, για τους επόμενους 7 μήνες, 107 οικογενειών με ανήλικα παιδιά που ανέρχονται συνολικά σε 387 ωφελούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και κατοικούν σε 29 περιοχές της Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα στους Νομούς των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λαρίσης, που επλήγησαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Καταγραφή Αναγκών

Η εξειδικευμένη ομάδα του Μαζί για το Παιδί, επισκέφθηκε τους προηγούμενους μήνες τις περιοχές της Θεσσαλίας, που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές.

Σε συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων και κινητές μονάδες ψυχοκοινωνικής περίθαλψης, εντόπισε τις οικογένειες που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και χρήζουν βοήθειας, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Πλαίσιο στήριξης και κάλυψη αναγκών

Το Μαζί για το Παιδί, με την αποκλειστική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, προσφέρει για το διάστημα Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2024, κάθε μήνα, στις ωφελούμενες οικογένειες ανά μέλος, διατακτικές επιταγές για την προμήθεια ειδών πρώτης. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, το Μαζί για το Παιδί, θα πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις με τις οικογένειες για να εμβαθύνει στις ανάγκες τους και να παρέχει πρόσθετη βοήθεια, όπου αυτό είναι δυνατό.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει στις ωφελούμενες οικογένειες δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής από εξειδικευμένους ψυχολόγους της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του Μαζί για το Παιδί, ενώ επίσης παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν διαγνωστικών ιατρικών εξετάσεων για τα ανήλικα παιδιά σε συνεργαζόμενο κέντρο στην Αττική.

Η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος του Μαζί για το Παιδί δήλωσε «Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σταθερά στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας. Στην προσπάθεια μας αυτή, προστέθηκε ως σύμμαχος η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Μαζί προσφέρουμε βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη και συμβάλλουμε στην ανακούφιση της καθημερινότητάς των πλημμυροπαθών, παρέχοντας παράλληλα στήριξη για τη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα καλύτερο μέλλον».

Η κυρία Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών δήλωσε «Πιστοί στο όραμά μας “Ναυτιλία & Κοινωνία Πάντα Μαζί” αγκαλιάσαμε εξολοκλήρου το πρόγραμμα στήριξης του Μαζί για το Παιδί, που αφορά σε 107 πλημμυροπαθών οικογενειών στη Θεσσαλία. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί στο ευρύτερο και πολυεπίπεδο σχέδιο κοινωνικής αλληλεγγύης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας στην περιοχή.»

Πηγή: ΟΤ

inSports

«Τρέλα» από τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Εξαφανίστηκαν» 4.000 εισιτήρια διαρκείας σε 24 ώρες!

Πανζουρλισμός στον κόσμο του Ολυμπιακού για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σεζόν, καθώς μέσα σε μία μέρα πήραν 4.000 κάρτες και πάνε φουλ για… ρεκόρ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024