Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Conference League: Κλείνουν και τα σχολεία για τον μεγάλο τελικό - Τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις

Conference League: Κλείνουν και τα σχολεία για τον μεγάλο τελικό – Τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις

Αναστολή των μαθημάτων - Τι θα ισχύσει για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς - Τι ισχύει σε περιπτώσεις αδυναμίας των επιχειρήσεων να λειτουργήσουν.

Mε αφορμή τον τελικό της Uefa Europe Conference League στο γήπεδο της AEK OPAP Arena κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Νέα Ιωνία και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναστολή μαθημάτων με απόφαση του Δήμου

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας, με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα «UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE» στο γήπεδο «AEK ARENA» και για τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των γονέων και των μαθητών της περιοχής, με απόφαση δημάρχου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νέας Ιωνίας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 29/5/2024.

Λόγω του τελικού του Conference League ανακοινώθηκε επίσης ότι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Νέας Ιωνίας, θα λειτουργήσουν από τις 7 το πρωί έως τις 13 μετά το μεσημέρι λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των έκτακτων μέτρων που θα ισχύσουν στην περιοχή.

Επίσης αποφασίστηκε και η αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία όλου του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας την Τετάρτη 29 Μαΐου. Η απόφαση για τα κλειστά σχολεία γίνεται για λόγους ασφαλείας αλλά και για να μην δημιουργηθεί ζήτημα με τις μετακινήσεις πέριξ του γηπέδου αλλά και των δρόμων που θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι και το πέρας της αναμέτρησης.

Μετακινήσεις πολιτών με αστυνομική ταυτότητα και ειδική διαπίστευση για μεγαλύτερες αποστάσεις

Κλειστό είναι επίσης και το Άλσος Φιλαδέλφειας, ενώ φρούριο αποτελούν όλες οι γύρω περιοχές με τους κατοίκους να υποχρεώνονται να κινούνται με αστυνομική ταυτότητα και ειδική διαπίστευση έστω και αν χρειάζεται να κινηθούν μέχρι το περίπτερο.

Τι ισχύει σε περιπτώσεις αδυναμίας των επιχειρήσεων να λειτουργήσουν και των εργαζομένων να πάνε στην εργασία τους

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στην περίπτωση που ο εργοδότης εμποδίζεται προσωρινώς ή οριστικώς να δεχθεί την εργασία του εργαζόμενου, από λόγους οφειλόμενους σε ανώτερη βία, αυτός δεν καθίσταται υπερήμερος περί την αποδοχή της προσφερόμενης εργασίας και κατ’ ακολουθίαν απαλλάσσεται από την υποχρέωση προς καταβολή του μισθού προς τον προσφέροντα την εργασία του μισθωτό(κανόνας που καθιερώνεται εξ αντιδιαστολής των προβλεπόμενων στις διατάξεις του 656 Α.Κ.).

Όταν η επιχείρηση λειτούργησε κανονικά και κάποιος εργαζόμενος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην εργασία του, παρά την καταβληθείσα από μέρους του προσπάθεια λόγω ανώτερης βίας, του οφείλεται ο μισθός της ημέρας εκείνης (657 Α.Κ.).

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024