Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Σκοπεύει να θέσει νέο κατασκοπευτικό δορυφόρο σε τροχιά ως την 4η Ιουνίου

Βόρεια Κορέα: Σκοπεύει να θέσει νέο κατασκοπευτικό δορυφόρο σε τροχιά ως την 4η Ιουνίου

Η Βόρεια Κορέα έχει σκοπό να εκτοξεύσει πολύ σύντομα νέο στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο καθώς η ιαπωνική ακτοφυλακή εκτιμά πως μόλις άνοιξε το λεγόμενο παράθυρο για την εκτόξευση.

Η Πιονγιάνγκ ετοιμάζεται να θέσει σε τροχιά νέο στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο το λιμενικό σώμα της χώρας (στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Malligyong-1 της Βόρειας Κορέας).

Η ιαπωνική ακτοφυλακή εκτιμά πως μόλις άνοιξε το λεγόμενο παράθυρο για την εκτόξευση, διάρκειας οκτώ ημερών, έπειτα από προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας που όρισε τρεις θαλάσσιες ζώνες κινδύνου, κοντά στην κορεατική χερσόνησο, καθώς και στη νήσο Λουζόν των Φιλιππίνων, όπου μπορεί να καταπέσουν συντρίμμια του πυραύλου-φορέα του δορυφόρου.

Ενδείξεις πως γίνονται προετοιμασίες για την εκτόξευση δορυφόρου στην κομητεία Τσονγκτσάνγκ-ρι

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως υποπτεύονται ότι η Βόρεια Κορέα έχει σκοπό να εκτοξεύσει πολύ σύντομα νέο στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο, λίγα 24ωρα πριν την πρώτη τριμερή σύνοδο κορυφής που θα οργανώσουν η Σεούλ, το Τόκιο και το Πεκίνο, στη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα.

Ενδείξεις πως γίνονται προετοιμασίες για την εκτόξευση δορυφόρου εντοπίστηκαν στην κομητεία Τσονγκτσάνγκ-ρι στη Βόρεια Κορέα, όπου βρίσκεται το πεδίο εκτόξευσης Σόχε.

Από αυτήν την εγκατάσταση η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε τρεις δορυφόρους, από τους οποίους πάντως μόνο ο τελευταίος τέθηκε σε τροχιά στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Σύμφωνα με την ίδια, ο δορυφόρος αυτός της παρέχει ιδίως οπτικό υλικό αμερικανικών και νοτιοκορεατικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ακόμη τρεις δορυφόρους

Η Βόρεια Κορέα, χώρα που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, εκτόξευσε τον πρώτο της δορυφόρο αναγνώρισης τον περασμένο Νοέμβριο, κίνηση που πυροδότησε καταδίκες σε διεθνές επίπεδο.

Τον Δεκέμβριο, έκανε γνωστό πως η πρόθεσή της είναι να θέσει σε τροχιά ακόμη τρεις στρατιωτικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους μέσα στο 2024.

Πηγή: ΑΠΕ

inSports

Η Μπαρτσελόνα αφήνει τον Χεζόνια και πάει για άλλον φόργουορντ (pic)

Μετά το… μπλέξιμο στην υπόθεση Χεζόνια, η Μπαρτσελόνα έχει εστιάσει αλλού για την ενίσχυσή της στα φόργουορντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024