Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Λύτρωση και κούπα για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Λύτρωση και κούπα για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας με τα γκολ των «μικρών» Γκαρνάτσο και Μέινου, κόντρα στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι (2-1) – Με τον Ντοκού μείωσε στο 86′ η ομάδα του Γκουαρντιόλα

Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμετρήθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, με τους «κόκκινους διάβολους» να κατακτούν το τρόπαιο με τα γκολ των «πιτσιρικάδων» Γκαρνάτσο (30′) και Μέινου (39′). Μείωσε για τη Σίτι ο Ντοκού στο 86ο λεπτό, αλλά οι «πολίτες» δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Τρόπαιο και… ευρωπαϊκό εισιτήριο για την Γιουνάιτεντ, που θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Europa League, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει μέσα από την τελική της κατάταξη στο πρωτάθλημα.

Η Σίτι τον έλεγχο, η Γιουνάιτεντ τα γκολ

Η Σίτι είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης στα πρώτα 20 λεπτά, χωρίς ωστόσο να έχει κλασσική ευκαιρία για γκολ. Ενδεικτικό της υπεροχής της, η κατοχή της μπάλας, με την ομάδα του Πεπ να είναι στο 78% έναντι 22% αυτής του Τεν Χαγκ.

Παρόλα αυτά, η Σίτι θα βρεθεί πίσω στο σκορ στο 30ό λεπτό. Ο Νταλότ θα κάνει μεγάλη μπαλιά προς τον Γκαρνάτσο, Γκβαρντιόλ και Ορτέγκα δεν θα συνεννοηθούν με αποτέλεσμα ο Αργεντινός εξτρέμ να βρεθεί μπροστά στην άδεια εστία και με πλασέ να κάνει το 1-0 για την Γιουνάιτεντ.

Η Γιουνάιτεντ, με θάρρος μετά το πρώτο γκολ, με μία σεμιναριακή αντεπίθεση θα κάνει το 2-0 στο 39ο λεπτό με τον Κόμπι Μέινου. Ο Μπρούνο Φερνάντες έδωσε στον Ράσφορντ, εκείνος άλλαξε παιχνίδι για τον Γκαρνάτσο, που γύρισε προς τα έξω την μπάλα, ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ με τη μία θα περάσει στον Μέινου, με τον πιτσιρικά να πλασάρει ψύχραιμα για το 2-0 και να βάζει δύσκολα στην ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια με τους «κόκκινους διάβολους» να προηγούνται με δύο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα των δύο ομάδων δεν άλλαξε. Την κατοχή η Σίτι, τις αντεπιθέσεις η Γιουνάιτεντ.

Οι πολίτες πίεζαν σε όλο το δεύτερο μέρος και στο 86ο λεπτό οι προσπάθειές τους έπιασαν τόπο. Ο Ντοκού κινήθηκε παράλληλα με την εστία, από αριστερά και προς τα μέσα, έκανε το σουτ με τον Ονάνα να μην μπορεί να πει «όχι» στον Βέλγο που μείωσε σε 2-1.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς, Ακέ (46′ Ακάντζι), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβασιτς (46′ Ντόκου), Σίλβα, Ντε Μπρόινε (57′ Άλβαρες), Φόντεν, Χάλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χαγκ): Ονάνα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Μαρτίνες (73′ Έβανς), Νταλότ, Μέινο, Άμραμπατ, Γκαρνάτσο (90+3′ Λίντελεφ), Ράσφορντ (74′ Χόιλουντ), ΜακΤόμινεϊ (90+3′ Μάουντ), Φερνάντες.

inSports

Η Αγγλία νίκησε αλλά… απογοήτευσε

Η Αγγλία απογοήτευσε με την εικόνα της και προβλημάτισε τους οπαδούς της ενόψει της συνέχειας του Euro

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024