Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Μισό αρνί, μισό κιλό φέτα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - Masterchef στη Βουλή

Βουλή: Μισό αρνί, μισό κιλό φέτα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – Masterchef στη Βουλή

Λαδέμποροι, τυρέμποροι και όλος ο καλός ο κόσμος στο προεκλογικό ρινγκ…

Προεκλογική… χωριάτικη σαλάτα φτιάχνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φέτα. Στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για την ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια το μενού ήταν ελληνικό και άκρως… απολαυστικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε με θέρμη τις προσπάθειες της κυβέρνησης αλλά μια συγκεκριμένη αναφορά του δημιούργησε εύλογες απορίες. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ακριβό ελαιόλαδο και στην τιμή της φέτας αλλά τα έκανε… σαλάτα.

Ελλάδα… έχεις φέτα με 6,28 ευρώ

«Άκουσα τον αρχηγό σας» είπε ο Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη «να μας λέει πόσο κάνει η φέτα στην Ελλάδα είναι ακριβότερη». Σήκωσε τα χαρτιά του και απάντησε: «Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: 6,28 στην Ελλάδα, 8,98 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,68 στην Ισπανία, 10,63 στην Πορτογαλία».

Όσοι άκουσαν την αναφορά του πρωθυπουργού εντός και εκτός της Βουλής άρχισαν να αναρωτιούνται… Πού τη βρήκε την τιμή αυτή;

Η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεκαθάρισε τα πράγματα. «Στο ζήτημα της φέτας, πριν βγάλουν ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Αν το έκαναν, θα αντιλαμβάνονταν ότι συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ξεκαθαρίζοντας πως το 6,28 ευρώ αφορά το μισό κιλό.

Από τη φέτα στο ελαιόλαδο

Το παραθέτουμε εκ νέου μήπως και το καταλάβουν. Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις εικόνες που οι ίδιοι παρέθεσαν στη σημερινή ανακοίνωσή τους, εμφανίζονται κωδικοί με ακόμα χαμηλότερες τιμές κιλού (9,88 ευρώ το ένα κιλό) από την τιμή που αναφερόταν για την Ελλάδα στον πίνακα που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή (6,28 ευρώ το μισό κιλό)» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης.

Και αφού «έκλεισε» το θέμα της φέτας πέρασε στο ελαιόλαδο που «ο κ. Κασσελάκης χθες συνέκρινε τιμή μη βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 500ml στο Βέλγιο (8,95) με τιμή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 750ml στην Ελλάδα (15,17)» για να φτάσει στο συμπέρασμα πως «στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, αποδεικνύονται και αποτυχημένοι τυρέμπορες».

Στο Masterchef της Βουλής ανακάτεψε τη σαλάτα και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, που μετά το μισό αρνί που είναι φθηνότερο από το ολόκληρο διευκρίνισε πως «ο πρωθυπουργός ανέφερε, ότι, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΕΛΚΑ, η τιμή μισού κιλού φέτας, δηλαδή των 500 γραμ., είναι 6,28 ευρώ».

Καλή όρεξη.

inSports

Το πάρτι των ερυθρόλευκων για την κατάκτηση του τίτλου στην Handball Premier (pics)

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση της Handball Premier, με τους ερυθρόλευκους να σηκώνουν στο Κλειστό της Ηλιούπολης το τρόπαιο, πανηγυρίζοντας μαζί με τον κόσμο τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024