Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Iταλιάνο: «Ο Ολυμπιακός προέρχεται από συναρπαστικό ταξίδι, να δω την Φλωρεντία να γιορτάζει σαν το Μπέργκαμο»

Iταλιάνο: «Ο Ολυμπιακός προέρχεται από συναρπαστικό ταξίδι, να δω την Φλωρεντία να γιορτάζει σαν το Μπέργκαμο»

Ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο μετά την νίκη της Φιορεντίνα επί της Κάλιαρι (3-2) μίλησε για τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό και εξέφρασε την ελπίδα η ομάδα του να μιμηθεί την επιτυχία της Αταλάντα.

Η Φιορεντίνα επιβλήθηκε 3-2 εκτός έδρας της Κάλιαρι με ανατροπή για την 38η αγωνιστική της Serie A και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο, η σκέψη του προπονητή των βιόλα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο «τρέχει» ήδη στην Αθήνα και στον τελικό του Conference League και το κατέστησε σαφές με τις δηλώσεις το βράδυ της Πέμπτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Είμαστε στο τέλος μίας μακράς και κουραστικής σεζόν αλλά μία τέτοια αντίδραση κόντρα σε έναν αντίπαλο είναι ωραίο σημάδι ενόψει της Αθήνας. Ήταν ένα πραγματικό ματς αυτό κόντρα στην Κάλιαρι και δεν θα μπορούσαμε να προετοιμαστούμε καλύτερα.

Είμαστε 8οι μαθηματικά και είμαι ευτυχισμένος, είδα τα παιδιά να πανηγυρίζουν και αυτός είναι ο ενθουσιασμός είναι κάτι το θετικό.

Στο πρωτάθλημα πληρώσαμε την ατυχία στα πέναλτι και την αστοχία σε πάρα πολλά ματς που θα μπορούσαμε να τα κλείσουμε διαφορετικά, υπάρχει λίγη απογοήτευση.

Κλείνουμε λοιπόν με μία θέση που μας οδηγεί στην Ευρώπη και με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα», δήλωσε αρχικά ο προπονητής των βιόλα έπειτα από την επικράτηση επί της Κάλιαρι, για να αναφερθεί κατόπιν στη μεγάλη πρόκληση της ομάδας του, τον τελικό της 29ης Μαΐου στην «OPAP Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Εύχομαι να δω την Φλωρεντία να πανηγυρίζει όπως και το Μπέργκαμο την Τετάρτη (σ.σ. η Αταλάντα κατέκτησε το Europa League με το 3-0 επί της Λεβερκούζεν στον τελικό).

Θέλω να δώσω αυτή τη χαρά στους παίκτες και στον κόσμο των βιόλα, το αξίζουν όπως η Αταλάντα. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από ένα συναρπαστικό ταξίδι, είναι μία οργανωμένη ομάδα και σε έναν τελικό, μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Σήμερα κάναμε κάποια λάθη που την ερχόμενη Τετάρτη δεν πρέπει να επαναλάβουμε, θα χρειαστεί να έχουμε μέγιστη συγκέντρωση. Το μέλλον; Σκεφτόμαστε μόνο την Αθήνα, έπειτα θα κάνουμε απολογισμό».

inSports

Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο οι ευρωκούπες του Ολυμπιακού

Μετά την Κρήτη, ακολουθούν άλλοι σταθμοί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024