Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: Καταθέσεις πρώην εργαζόμενων για σκληρές συνθήκες διαβίωσης και περιστατικά βίας

Κιβωτός του Κόσμου: Καταθέσεις πρώην εργαζόμενων για σκληρές συνθήκες διαβίωσης και περιστατικά βίας

Με καταθέσεις πρώην εργαζόμενων στις δομές συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της υπόθεσης

Πρόσωπα που είχαν εργαστεί σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου μετέφεραν σήμερα στο δικαστήριο ιστορίες φιλοξενουμένων για κακοποίηση, χωρίς όμως οι ίδιοι να είναι αυτόπτες μάρτυρες .

Η διαδικασία με κατηγορούμενους πρώην εργαζόμενους στη Κιβωτό και τον ιδρυτή αυτής, πατέρα Αντώνιο συνεχίζεται με τους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας να προσπαθούν να φωτίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης με μεγάλη προσοχή.

Σκληρές συνθήκες

Κοινός παρονομαστής των καταθέσεων των μαρτύρων ήταν οι περιγραφές για σκληρές συνθήκες εργασίας, ενώ αναφέρθηκαν και δύο καταγγελίες παιδιών που έφτασαν στα «αυτιά» υπευθύνων της δομής του Βόλου χωρίς ωστόσο να ερευνηθούν.

«Λόγια των παιδιών», χαρακτηρίστηκε καταγγελία η οποία φαίνεται πως δεν διερευνήθηκε ποτέ, σύμφωνα με πρώην εργαζόμενη στη δομή του Βόλου, η οποία είχε στείλει επιστολή στα κεντρικά της Αθήνας για να διερευνηθεί μια μαρτυρία ξυλοδαρμού.

Πρόεδρος : Πως αντιδράσατε;

Μάρτυρας : Εκείνη τη στιγμή σάστισα, μετά πήγαμε στη διεύθυνση και τις επόμενες ημέρες συντάξαμε μία επιστολή και την στείλαμε στην Αθήνα για να διερευνήσουν τι είχε γίνει.

Πρόεδρος : Ποια ήταν η αντίδραση της διοίκησης;

Μάρτυρας : Δεν λάβαμε κάποια επίσημη απάντηση. Έγινε συνάντηση, μας ενημέρωσαν ότι όλα αυτά είναι λόγια των παιδιών και δεν έχει γίνει κάτι. Εκείνη τη στιγμή που το άκουσα το πίστεψα.

Πρώην εργαζόμενες

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η υπεράσπιση αναφερόμενη στη συγκεκριμένη μάρτυρα υποστήριξε ότι απολύθηκε από τη δομή του Βόλου, με την αιτιολογία ότι έβαλε για δευτερόλεπτα τρόφιμο της δομής στο σιδερένιο κλουβί ως τιμωρία, καταθέτοντας και τα έγγραφα της απόλυσης. Από την πλευρά της η μάρτυρας το αρνήθηκε, τονίζοντας πως το χαρτί της απόλυσης της δεν της έχει γνωστοποιηθεί.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και εργαζόμενη σε διάφορες δομές την οργάνωσης στην περιοχή της Μαγνησίας από το 2018. Αν και όπως εξήγησε, η ίδια δεν έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας κακοποιητικών συμπεριφορών, ωστόσο ενημερώθηκε και εκείνη για τον ξυλοδαρμό των ίδιων παιδιών.

Η δίκη συνεχίζεται .

inSports

Φοβερός Εμμανουήλ Καραλής και 5,82 μ. στο Fly Athens

Ακόμη ένας σπουδαίος αγώνας από τον Εμμανουήλ Καραλή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024