Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Παίδων «Αγία Σοφία»: Κανονικά θα εκτελούνται τα χειρουργία

Παίδων «Αγία Σοφία»: Κανονικά θα εκτελούνται τα χειρουργία

Αίσιο τέλος στην υπόθεση, καθώς όλες οι πλευρές βρήκαν τη λύση για να μη μπει λουκέτο στα τακτικά χειρουργεία

Σε συμφωνία με τη διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας ήρθαν οι γιατροί του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία», προκειμένου να μην μπει λουκέτο στα τακτικά χειρουργεία από 1ης Ιουνίου.

Έτσι η αναστολή των χειρουγείων που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας παράλληλα εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και κυρίως υποστελέχωση, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Αναισθησιολόγοι σε έλλειψη

Μέρος της λύσης του προβλήματος φαίνεται να είναι και η επιστροφή μιας επικουρικής αναισθησιολόγου που είχε μετακινηθεί σε άλλη νοσοκομειακή μονάδα και το κενό που άφησε δεν είχε καλυφθεί μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η λύση της μετακίνησης προσωπικού από άλλα νοσοκομεία προς το παίδων είχε προκριθεί ξανά στο παρελθόν

Ωστόσο, μια από τις τρεις χειρουργικές κλινικές που σήμερα λειτουργούν στο «Αγία Σοφία» δεν θα αποφύγει το λουκέτο από τις 27 Μαΐου, καθώς το προσωπικό φαίνεται πως δεν επαρκεί.

Από…πάντα

Η κατάσταση, πάντως, σε σχέση με την υποστελέχωση στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι διαχρονική, αφού, με βάση και παλαιότερες καταγγελίες, λείπουν οι ίδιες ειδικότητες (π.χ. αναισθησιολογοι).

Ενδεικτικά, το παίδων «Αγία Σοφία» λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με 12 αναισθησιολόγους, αντί για 17 όπως προβλέπει το πρόγραμμά του και -κυρίως- όπως απαιτούν οι συνθήκες.

Μάλιστα, από το ρεπορτάζ προκύπτει πως οι 3 από τους 12 εργαζόμενους αυτής της ειδικότητας προσελήφθησαν, μετά τις αλλεπάλληλες  κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που είχαν προχωρήσει ξανά σε κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στα περιστατικά.

inSports

Η ατάκα του Πογιέτ και οι μέρες… τηλεόρασης

Με έναν τρόπο και στο ποδόσφαιρο όλα εξηγούνται. Στην περίπτωση του Γκουστάβο Πογιέτ όμως πρώτα έπρεπε να φύγει και έπειτα να…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024