
ΣΥΡΙΖΑ για δικογραφία Τεμπών: Να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι διέταξαν τη συγκάλυψη του εγκλήματος
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ βρίσκονται ξανά μπροστά στον εφιάλτη που προσπαθούν να ξορκίσουν, απαγορεύοντας ακόμη και την αναφορά της λέξης 'Τέμπη' στα ΜΜΕ»
«Μια μόλις ημέρα πριν κλείσει η Βουλή εν όψει Ευρωεκλογών, έφτασε επιτέλους η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η ποινική δικογραφία «αφορά στους: τέως υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη, τέως υφυπουργό μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, τέως υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τέως υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο».
«Πρόκειται για την δικογραφία που είχε τεθεί στο αρχείο από την Εισαγγελέα Λάρισας και ανασύρθηκε μετά από προσφυγή συγγενών θυμάτων για το ‘μπάζωμα’ του χώρου όπου συντελέστηκε η φονική σύγκρουση των τρένων», τονίζει η Κουμουνδούρου.
«Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι ο εφιάλτης του θα συνεχιστεί»
Και αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ βρίσκονται ξανά μπροστά στον εφιάλτη που προσπαθούν να ξορκίσουν απαγορεύοντας ακόμη και την αναφορά της λέξης ‘Τέμπη’ στα ΜΜΕ».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει μάχη για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη εκείνοι που διέταξαν την αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων και τη συγκάλυψη του εγκλήματος», προσθέτει.
«Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι ο εφιάλτης του – δυστυχώς έτσι βλέπει την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση Δικαιοσύνης – θα συνεχιστεί», προειδοποιεί τον πρωθυπουργό και επισημαίνει ότι, όπως έχει ήδη δηλώσει και δεσμευθεί, θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής «αμέσως μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή».
«Θα την δεχτεί αυτή τη φορά η ΝΔ; Οι μάσκες πέφτουν κ. Μητσοτάκη, αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει!», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
- Ανώτατο Δικαστήριο: Το Ισραήλ οφείλει να επιτρέψει στον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθεί Παλαιστίνιους κρατουμένους
- Diamond League Ρώμης: Στη δεύτερη θέση ο Τεντόγλου (vid)
- Γιορτή σήμερα 5 Ιουνίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]
- Παίκτης της Βιλερμπάν ο Σιλβέν Φρανσίσκο
- Θεσσαλονίκη: Εκτός φυλακής μέχρι την έφεση ο 42χρονος που πήγε έξω από σπίτι οικογένειας με αλυσοπρίονο


