Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Τουρκικό drone εντόπισε πηγή θερμότητας, μεταδίδει το Anadolu (δείτε βίντεο)

Ιράν: Τουρκικό drone εντόπισε πηγή θερμότητας, μεταδίδει το Anadolu (δείτε βίντεο)

Οι έρευνες συνεχίζονται όλη τη νύχτα στο βορειοδυτικό Ιράν για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου στο οποίο βρίσκονταν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας και συνετρίβη εν μέσω ομίχλης.

Τουρκικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου Akıncı εντόπισε «πηγή θερμότητας που υπάρχουν υποψίες πως είναι τα συντρίμμια ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν (Εμπραχίμ) Ραϊσί», ανέφερε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Δευτέρα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μέσω X, μεταφορτώνοντας βίντεο θερμικής κάμερας (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω).

Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί ο πρόεδρος και ο ΥΠΕΞ του Ιράν μειώνονται καθώς περνούν οι ώρες

«Οι συντεταγμένες κοινοποιήθηκαν στις ιρανικές αρχές», πρόσθεσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά όλη τη νύχτα στο βορειοδυτικό Ιράν για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και το οποίο συνετρίβη σε ορεινή περιοχή κοντά στην Τζόλφα.

Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί ο 63χρονος πρόεδρος, ο οποίος εξελέγη το 2021, και ο υπουργός Εξωτερικών, μειώνονται καθώς περνούν οι ώρες, ελλείψει πληροφοριών για την τύχη του ελικοπτέρου που εξαφανίστηκε νωρίς το απόγευμα χθες Κυριακή.

Η Τουρκία έστειλε 32 διασώστες και έξι οχήματα στο Ιράν για να συμμετάσχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, σύμφωνα με την τουρκική κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).

«Σε ετοιμότητα»

«Τριάντα δύο μέλη εξειδικευμένου προσωπικού στην έρευνα και διάσωση στο βουνό και έξι οχήματα αναπτύχθηκαν» από τα κέντρα του Βαν και του Ερζερούμ, στην ανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε η AFAD σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X, διευκρινίζοντας ότι η Τεχεράνη είχε ζητήσει επίσης την υποστήριξη ενός ελικοπτέρου κατάλληλα εξοπλισμένου για νυχτερινές έρευνες.

Ομάδες από δεκαπέντε μέλη η καθεμία βρίσκονται επίσης «σε ετοιμότητα» σε Αγκυρα, Ντιγιάρμπακιρ και Κόνια (Ικόνιο), πρόσθεσε η AFAD.

Ενα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Akinci και ένα ελικόπτερο Cougar εξοπλισμένο με δυνατότητες νυχτερινής όρασης αναπτύχθηκαν επίσης, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024