
Νέα Δημοκρατία: Χάνει την έδρα του ο βουλευτής της Γιάννης Γιάτσος
Το Εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση του ανθυποψηφίου του, Θανάση Σταυρόπουλου
Την έδρα του στη Βουλή χάνει ο Γιάννης Γιάτσος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές του 2023 όντας υποψήφιος στα Γρεβενά.
Το Εκλογοδικείο έκανε δεκτή σήμερα (20/5) την ένσταση του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην ίδια εκλογική περιφέρεια, Θανάση Σταυρόπουλου.
Η ένσταση στηρίχθηκε στη συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».
Ως τέτοια εταιρεία θεωρείται και η ΑΝΚΟ, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Ο Θανάσης Σταυρόπουλος
- ΕΦΕΤ: Ανακάλεσε συσκευασίες με κουλούρια – Τι εντόπισε
- Ανέτοιμοι οι Έλληνες διαιτητές για ντέρμπι, εκτέθηκαν Γκαγκάτσης και Λανουά
- Ζέτα Μακρυπούλια: Στην Επίδαυρο με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, μετά το ΔΘΠ
- Η επόμενη (δύσκολη) αποστολή του Χάνσι Φλικ
- Οργή Γεωργιάδη για τη φωτογραφία με γυναίκα στα social – «Δεν είμαι εγώ, μάλλον είναι AI»
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο με την 43χρονη τραυματισμένη μετά τους πυροβολισμούς στο μπαρ – Πώς συνέβη το επεισόδιο
