Κυριακή 02 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα που έκλεβε έξυπνες συσκευές από καταστήματα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα που έκλεβε έξυπνες συσκευές από καταστήματα

Έκλεβαν gadgets και κινητά. 28 περιστατικά εξιχνιάστηκαν

Εξιχνιάστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία 28 περιπτώσεις κλοπών έξυπνων συσκευών από σπείρα που είχε βάλει «στο μάτι» καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Αναλυτικότερα, μετά από συντονισμένες κινήσεις του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπεσε στα χέρια των Αρχών ένας 45χρονος Έλληνας στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, αμέσως μετά τη διαφυγή του από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, από το οποίο είχε αποσπάσει κινητό τηλέφωνο, κόβοντας το καλώδιο ασφαλείας.

Άμεσα οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 45χρονο, ο οποίος αντιστάθηκε, καταφέρνοντας χτυπήματα κατά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια, ο συλληφθής οδηγήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, ενώ πέρασε και το κατώφλι του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μετά την έρευνα στην οικία του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι, πλήθος φυσιγγίων και ρούχα που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την διάπραξη των κλοπών.

Πώς δρούσαν

Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ότι ο  45χρονος συλληφθείς, προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτός από τους υπαλλήλους των καταστημάτων που λήστευε, φορούσε μπουφάν  με λογότυπο εταιρείας διανομής προϊόντων, χωρίς φυσικά να εργάζεται σε αυτή.

Όπως προέκυψε επίσης από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, από τις αρχές καλοκαιριού του 2023, οργανώθηκαν με σκοπό την τέλεση κλοπών από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών σε διάφορες περιοχές της Αττικής με μεθοδολογία αλλά και διακριτούς ρόλους. Πολλά, μάλιστα, από τα «χτυπήματα» έχουν τελεστεί κατά την ίδια ημέρα.

Τα μέλη της συμμορίας κινούνταν με δίκυκλα και εισέρχονταν στα καταστήματα είτα χωριστά, είτα από κοινού προσποιούμενοι τους πελάτες σε ώρες που υπήρχε πολυκοσμία. Αφού προσέγγιζαν τους πάγκους που ήταν τοποθετημένες οι ηλεκτρονικές συσκευές, δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες για να προχωρήσουν στην κλοπή.

Τα μέλη της συμμορίας προσποιούνταν τους πελάτες και είχαν διακριτούς ρόλους

Με τη χρήση κόφτη έκοβαν τα αντικλεπτικά καλώδια, αφαιρούσαν τις συσκευές κινητών τηλεφώνων ή έξυπνων ρολογιών και διέφευγαν. Αμέσως μετά, συναντούσαν τους κλεπταποδόχους, όπου τους διοχέτευαν τα κλοπιμαία, εξασφαλίζοντας τόσο συνεχή ροή χρημάτων στην εγκληματική ομάδα, όσο και αποφυγή εντοπισμού των κλοπιμαίων στην κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου.

Έγκλειστος  ο συνεργός του 45χρονου

Εκτός του βασικού συλληφθέντος μέλους, ταυτοποιήθηκε και δεύτερο μέλος που είχε το ρόλο του φυσικού αυτουργού, ο οποίος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για ομοειδή αδικήματα. Την ίδια ώρα, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εξαπολύσει ανθρωποκηνυγητό για τον εντοπισμό των ανθρώπων που λειτουργούσαν ως κλεπταποδόχοι για τα κλεμμένα κινητά και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Sports in

Kρόος: «Είμαι ευτυχισμένος, ποτέ δεν πίστευα πως θα κατακτούσα έξι Champions League»

Ο Τόνι Κρόος, μετά την κατάκτηση του Champions League, στάθηκε στο πανέμορφο «αντίο» του στο ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι είναι ευγνώμων για την καριέρα που πραγματοποίησε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 02 Ιουνίου 2024