Κυριακή 02 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Όρτα «υπογράφει» νέα συνθήκη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ο Όρτα «υπογράφει» νέα συνθήκη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ο 27χρονος μέσος της ομάδας του λιμανιού είναι ο παίκτης που ανεβάζει ταχύτητα στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων»

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη στο Καραϊσκάκη, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρέ Όρτα.

Ο Πορτογάλος μέσος της ομάδας του λιμανιού έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα των πειραιωτών και με τα δύο γκολ που πέτυχε «καθάρισε» το ντέρμπι για τους ερυθρόλευκους.

Αυτό που σίγουρα ικανοποίησε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι ότι ο Όρτα έδωσε μια νέα επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό, καθώς όπως είχαμε επισημάνει, είναι ένας μέσος που προσφέρει ταχύτητα στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού.

Ο 27χρονος μέσος της ομάδας του λιμανιού είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει γρήγορη μεταφορά μπάλας κι αυτό έγινε πολλές φορές στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Κι αποδείχθηκε βεβαίως ένα μεγάλο ατού στην επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού κι ένα μεγάλο πρόβλημα για την αμυντική λειτουργία της Ένωσης, καθώς η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να περιορίσει την δράση του Πορτογάλου χαφ.

Ο Όρτα είναι ο παίκτης που μπορεί ν’ αλλάξει άμεσα τον ρυθμό στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» κι αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ για τον Μεντιλίμπαρ, ειδικά τώρα που μιλάμε για τα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν.

Και το τελευταίο βεβαίως να είναι ένας τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Όρτα έπαιξε στο «οκτώ» στο ματς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και μας έδειξε ότι μπορεί ν’ ανταποκριθεί καλύτερη στη θέση αυτή, σε σχέση με το «δέκα».

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα όσα πρόσφερε στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά και στις βοήθειες που έδωσε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Πορτογάλος παρουσίασε την εικόνα που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος box to box μέσος, εκμεταλλευόμενος βεβαίως σε μεγάλο βαθμό και το εξαιρετικό ματς που έκανε ο Έσε.

Όταν το «εξάρι» μιας ομάδας είναι σε καλή μέρα τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα και για τον μέσο δίπλα του, που έχει ρόλο 8αριού στο ματς.

Και ήταν αναμφίβολα μεγάλη υπόθεση για τον Όρτα, ότι ο Έσε έκανε πολύ καλό παιχνίδι περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την επιθετική ανάπτυξη των «κιτρινόμαυρων».

Ο Όρτα λοιπόν είναι προφανές πως έχει θέση στο πλάνο του Χοσέ Λουίς για το αυριανό παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και θα είναι φυσικά πολύ σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού, να έχει τον 27χρονο χαφ σε καλή βραδιά όπως και στο ματς με την Ένωση.

Ειδικά μάλιστα τώρα που ο Τσικίνιο δεν είναι στη διάθεση του προπονητή του, μετά την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο ματς τους «κιτρινόμαυρους» στο Καραϊσκάκη.

Sports in

Δύο «μύθοι»: Η συγκλονιστική φωτογραφία Κροος και Ρόις μετά τον τελικό (pic)

Μάρκο Ρόις και Τόνι Κροος χάρισαν μια από τις φωτογραφίες της σεζόν στον τελικό του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 02 Ιουνίου 2024