«Πυρά» Ισραήλ κατά Νότιας Αφρικής για «ψευδείς ισχυρισμούς»
Το Ισραήλ διαπράττει «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζει η χώρα
Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε την Πέμπτη (16/5) ότι οι ισχυρισμοί της Νότιας Αφρικής είναι «μεροληπτικοί και ψευδείς» καθώς «βασίζονται σε αναξιόπιστες πηγές της Χαμάς», σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσφυγή της Πρετόριας στην ανώτατη δικαστική αρχή του ΟΗΕ με την κατηγορία ότι το Ισραήλ διαπράττει «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας.
«Το Ισραήλ ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις ανθρωπιστικές υποχρεώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ισραηλινό υπουργείο, υπογραμμίζοντας πως έχουν ληφθεί «μέτρα για την ελαχιστοποίηση των ζημιών σε αμάχους και μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις».
Το ισραηλινό υπουργείο καλεί το Διεθνές Δικαστήριο «να απορρίψει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής» και να βάλει τέλος στην «καταχρηστική εκμετάλλευση» του δικαστηρίου.
- Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ 0-1: «Διπλό» και προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]
- «Καθάρισε» από το ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι (3-0) – «Λυτρώθηκε» λίγο πριν το φινάλε η Άστον Βίλα (1-0)
- «Είναι καλοκαίρι μες στους χειμώνες» – Η Ιουλία Καραπατάκη «μάγεψε» με την εμφάνισή της στο «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»
- Μπάγερν Μονάχου – Λειψία 2-0: Στα ημιτελικά του Κυπέλλου οι Βαυαροί
- ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο της διάσπασης της ΠΑΣΚΕ με φόντο την υπόθεση Παναγόπουλου



