
Βαθμολογία UEFA: O Oλυμπιακός κρατά ζωντανό το όνειρο της Ελλάδας για την 15η θέση
Οι δύο νίκες του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League επί της Άστον Βίλα, φέρνουν την Ελλάδα ένα βήμα μακριά από την κατάληψη της 15ης θέσης στην ειδική βαθμολογία της UEFA
Η Ελλάδα ετοιμάζεται για το… θαύμα στην κατάταξη της UEFA, αφού με τη δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα και την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League έπιασε το Ισραήλ στη 16η θέση.
Οι Πειραιώτες έδωσαν 0,400 βαθμούς με τη νίκη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι άλλους 0,200 με την πρόκριση, με συνέπεια η Ελλάδα να φτάσει τους 31,125, όσους έχει και το Ισραήλ. Όμως η χώρα μας έχει 10,600 τη φετινή σεζόν και λόγω καλύτερης συγκομιδής από τους 8,750 των Ισραηλινών έχει το προβάδισμα στην ισοβαθμία.
Επόμενος στόχος, αυτός της 15ης θέσης, όπου για την ώρα βρίσκεται η Δανία. Η Ελλάδα μπορεί να την προσπεράσει μόνο με νίκη του Ολυμπιακού στην κανονική διάρκεια ή στην παράταση του τελικού απέναντι στη Φιορεντίνα, αλλά όχι αν οι ερυθρόλευκοι πάρουν το τρόπαιο στα πέναλτι.
Αν τα καταφέρουν, τότε η χώρα μας ανακτά το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League από τη σεζόν 2025-2026 και θα έχει πέντε εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η κατάταξη της UEFA στις θέσεις 15-17:
15. Δανία 31.450 0/4
16. Ισραήλ 31.125 0/4
17. Ελλάδα 30.925 1/4
- Western Digital και Seagate άφησαν πίσω την… Nvidia
- Το 73% των νέων χάνει τον έλεγχο του χρόνου στο internet
- Το 68% των κωδικών σήμερα μπορεί να παραβιαστεί μέσα σε μία ημέρα
- Συνάντηση Ρούμπιο και αλ Θάνι, εν μέσω φημών για διαμεσολάβηση του Κατάρ στον πόλεμο με το Ιράν
- Τουλάχιστον 69 νεκροί σε εφόδους παραστρατιωτικών στο βορειοανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
- Ο Πούτιν λέει πως πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία φθάνει στο τέλος της
