Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων με τη συνδρομή της doValue Greece

Ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων με τη συνδρομή της doValue Greece

Κοινωνία και Περιβάλλον στον πυρήνα της ΕΚΕ της εταιρείας που οραματίζεται ένα βιώσιμο περιβάλλον και ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Μέσα σε μια εποχή διαρκών περιβαλλοντικών κρίσεων και προκλήσεων, που επιδεινώνονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, γίνεται ολοένα πιο εμφανές ότι η κοινωνική ευημερία και η βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένες με ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον.

Κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία ενός καλύτερου παρόντος και ενός ακόμη καλύτερου μέλλοντος, τόσο για εμάς όσο και για τις επόμενες γενιές, συνδέεται άρρηκτα με δράσεις που έχουν ως κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Πανανθρώπινες αξίες όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η υπευθυνότητα δεν είναι μόνο απαραίτητες στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά επεκτείνονται και στη στάση και τη συμπεριφορά μας απέναντι στον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε.

Η doValue έχοντας ως στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον, έχει στην καρδιά του Προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, #Αξίες Ζωής, όλες τις πολύτιμες, οικουμενικές αξίες της ανθρώπινης ζωής, με ένα πλάνο δράσεων που κινείται σε τρεις βασικούς άξονες που δεν άλλοι από την Κοινωνία, το Περιβάλλον και την Υγεία.

Πρόσφατα, η εταιρεία πραγματοποίησε μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία με θετικό αντίκτυπο τόσο στην κοινωνία όσο και στο περιβάλλον, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη συνεχή της δέσμευση να στηρίζει τις ανάγκες των κατοίκων της χώρας, ειδικά των ευπαθών ομάδων. Πιο συγκεκριμένα, η doValue ολοκλήρωσε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Το Σπίτι της ‘Αρσις» στο Ωραιόκαστρο, το οποίο φιλοξενεί έως και 21 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 18 ετών. Στον ξενώνα αντικαταστάθηκαν συνολικά 35 κουφώματα με πιστοποιημένες ενεργειακά κατασκευές, οι οποίες εξασφαλίζουν αποδοτική λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται τόσο η εξοικονόμηση κόστους σε ψύξη, θέρμανση και φωτισμό, όσο και η μείωση των ενεργειακών αναγκών έως και 30%!

Το έργο αυτό αντιπροσωπεύει μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία που έχει ουσιαστική επίδραση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νέων που διαμένουν στη Δομή, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη ασφάλεια, ηχομόνωση και ένα πιο υγιές περιβάλλον διαβίωσης. Είναι αξιοσημείωτο ότι αποτελεί το πρώτο έργο τέτοιου μεγέθους από την ίδρυση της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Άρσις το 2009, ενώ η επιλογή του έγινε σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της Δομής, καθώς κρίθηκε ως άμεση προτεραιότητα.

Η επίσημη γνωστοποίηση της εν λόγω δράσης έλαβε χώρα την Πέμπτη 25 Απριλίου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της doValue Greece, κ. Τάσο Πανούση, να αναλαμβάνει την παρουσίαση. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κεντρικής Μακεδονίας, κα. Μαρία Μελίνα Δερμεντζοπούλου, και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κ. Παντελής Τσακίρης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Πανούσης υπογράμμισε ότι «η έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας, των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων κι ακόμη περισσότερο των νέων, αποτελεί για εμάς σταθερή και συνειδητή επιλογή και επιβεβαιώνει την προσήλωση της doValue στις αρχές και της αξίες που διέπουν ολόκληρη της φιλοσοφία της».

Η doValue πάντα δίπλα στον άνθρωπο και το περιβάλλον

Η doValue πιστή στις αξίες της έχει αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες που έχουν σταθερά στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι, ανέλαβε τη χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκων συστημάτων, ώστε να μπορέσουν να γίνουν ενεργειακά αυτόνομοι. Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει 181 φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία τοποθετήθηκαν στις στέγες των κτηρίων της ΕΛΕΠΑΠ, με συνολική ισχύ συστήματος 97,74kW και απόδοση που εκτιμάται σε περισσότερες από 150.000 kWh ετησίως, καλύπτοντας περισσότερα από τα ¾ της κατανάλωσης της εγκατάστασης.

Χρηματοδότηση αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ, στο Παγκράτι.

Επιπροσθέτως, η doValue, ανέλαβε την επισκευή, την πλήρη ανακαίνιση και την κάλυψη του νέου εξοπλισμού του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια, το οποίο το 2021, υπήρξε θύμα τόσο των καλοκαιρινών πυρκαγιών όσο και των φθινοπωρινών πλημμυρών. Σήμερα, το νέο Ιατρείο έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των 1.000 μόνιμων κατοίκων των Ροβιών καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Για τη doValue, η δέσμευση να στηρίζει ενεργά τις ανάγκες της κοινωνίας και του περιβάλλοντος αποτελεί μια σταθερή προτεραιότητα. Μέσα από το ευρύ φάσμα των πρωτοβουλιών και δράσεων που υλοποιεί, η εταιρεία συνεχίζει να αποδεικνύει την δέσμευσή της, τοποθετώντας παράλληλα τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Sports in

Φοβερή ατάκα Παπανικολάου: «Ο Λάρι είναι μια κατηγορία μόνος του, έχει δώσει μπόλικο ψωμάκι» (vid)

Η καλύτερη, η χειρότερη και η πιο αστεία στιγμή τη φετινή σεζόν στην Euroleague… part 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024