Ακόμα ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων που προκαλεί σοκ καταγράφηκε στη χώρα μας, καθώς μία 16χρονη μαζί με τη 19χρονη αδελφή της επιτέθηκαν σε μία 15χρονη στη Σπάρτη και αφού την έβρισαν, την ξυλοκόπησαν άγρια.
Το περιστατικό κατήγγειλε στην αστυνομία ο πατέρας της 15χρονης
Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα η 15χρονη δέχθηκε άγρια επίθεση από τη 16χρονη συμμαθήτρια της και τη 19χρονη αδελφή της.
Το περιστατικό κατήγγειλε στην αστυνομία ο 46χρονος πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος υποστήριξε ότι η κόρη του έπεσε θύμα λεκτικής και σωματικής βίας.
Οι δύο αδελφές σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα, αφού εξύβρισαν τη 15χρονη, την ακινητοποίησαν, της έβγαλαν την μπλούζα και άρχισαν να τη χτυπούν με μανία στον λαιμό, στο κεφάλι και στην πλάτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.
Η 15χρονη μετέβη στο νοσοκομείο Σπάρτης για τις πρώτες βοήθειες.
Συνελήφθησαν οι δύο ανήλικες και η μητέρα τους
Μετά την καταγγελία η 16χρονη με την αδερφή της συνελήφθησαν όπως και 46χρονη η μητέρα τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες με προφορική εντολή εισαγγελέα.
Το συγκεκριμένο περιστατικό ήρθε να προστεθεί στα ολοένα και αυξανόμενα βίαια περιστατικά ανάμεσα σε ανηλίκους, οι οποίοι για ασήμαντες αφορμές πιάνονται στα χέρια, ακόμα και εντός των σχολείων τους.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας