Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: H προσωπάρχης εξόριστου Κινέζου επιχειρηματία δήλωσε ένοχη για απάτη

ΗΠΑ: H προσωπάρχης εξόριστου Κινέζου επιχειρηματία δήλωσε ένοχη για απάτη

Η 45χρονη Ιβέτ Γουάνγκ δήλωσε ένοχη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη ηλεκτρονικής απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

H επικεφαλής προσωπικού του εξόριστου Κινέζου επιχειρηματία Γκούο Γουένγκουι ομολόγησε σύμφωνα με το Reuters την Παρασκευή την ενοχή του για συνωμοσία μαζί του με σκοπό την υλοποίηση ενός τεράστιου σχεδίου που εξαπάτησε χιλιάδες επενδυτές με πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η 45χρονη Ιβέτ Γουάνγκ δήλωσε ένοχη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη ηλεκτρονικής απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η ομολογία της ήρθε μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τη δίκη που επρόκειτο να διεξαχθεί μαζί με τον Γκούο.

Η Γουάνγκ κρατείται από τότε που συνελήφθη μαζί με τον Γκούο τον Μάρτιο του 2023. Η Γουάνγκ αντιμετωπίζει πλέον ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών όταν θα παρουσιαστεί ενώπιον της περιφερειακής δικαστού των ΗΠΑ Αναλίσα Τόρες για την επιβολή ποινής στις 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη συμφωνία απολογίας της. «Η Γουάνγκ προκάλεσε πόνο και απώλειες σε τόσους πολλούς και τώρα θα λογοδοτήσει για τη ζημιά που προκάλεσε η ίδια και άλλοι», ανέφερε σε δήλωσή του ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Ντέμιαν Γουίλιαμς.

Ο δικηγόρος της Γουάνγκ δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Γνωστός και ως Χο Γουάν Κουόκ ή Μάιλς Κουόκ, ο Γκούο είναι επικριτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και επιχειρηματικός συνεργάτης του πρώην συμβούλου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον.

Ο Γκουό σύμφωνα με το κατηγορητήριο στηρίζονταν στη δημοφιλία του για να πείσει ανυποψίαστους πολίτες να επενδύσουν σε απάτες.

Σε πολύ δύσκολη θέση ο Γκουό

Ο Γκουό φυλακίστηκε στο Μπρούκλιν από τη σύλληψή του τον Μάρτιο του 2023 και πρόκειται να δικαστεί στις 22 Μαΐου με την κατηγορία ότι αυτός και οι συνεργοί του εξαπάτησαν επενδυτές σε μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης, με κρυπτονομίσματα και άλλες επιχειρήσεις.

Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Guo εκμεταλλεύτηκε την έντονη διαδικτυακή του παρουσία και τους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του, υποσχόμενος υπερβολικά υψηλές οικονομικές αποδόσεις και άλλα οφέλη για να πραγματοποιήσει ένα σχέδιο που βοήθησε στη χρηματοδότηση του εξωφρενικού τρόπου ζωής του Γκούο. Πλέον οι επιχειρηματίες μπορούν λειτουργούν ως διαδικτυακοί infuencer μέσα από τα social media.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Παρασκευής, ο Γουάνγκ δήλωσε ένοχη για συνωμοσία με τον Γκουό και άλλους για να παρακινήσουν με δόλο τα θύματα να στείλουν χρήματα μέσω οντοτήτων όπως η GTV Media Group του Guo, η Himalaya Farm Alliance και η Himalaya Exchange από το 2018 έως το 2023.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024