Αμστερνταμ: Μέχρι και μισό εκατομμύριο ευρώ για μια θέση πάρκινγκ
Η τιμή πώλησης της θέσης στάθμευσης είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο μιας κατοικίας
Θέση στάθμευσης κοντά στο περίφημο Φόντελπαρκ, τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στο Άμστερνταμ, πωλείται σε τιμή που έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ολλανδία, όπου οι τιμές έχουν εκτοξευθεί λόγω της στεγαστικής κρίσης.
Ειδικότερα, προσφέρεται προς πώληση έναντι 495.000 ευρώ στον ιστότοπο Funda που εξειδικεύεται σε αγγελίες ακινήτων. Είναι ο πιο ακριβός χώρος στάθμευσης στην Ολλανδία, σύμφωνα με το RTL.
Η συγκεκριμένη θέση είναι 4,65μ. επί 3,85μ., συνολικά 18 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε κλειστό συγκρότημα στάθμευσης, «στον πιο διάσημο και πολυτελή εμπορικό δρόμο της Ολλανδίας», την P.C. Hooftstraat, σε απόσταση αναπνοής από το εθνικό μουσείο (Rijksmuseum) και το μουσείο Βαν Γκογκ.
Μάλιστα, διατίθεται εναλλακτικά προς ενοικίαση έναντι 750 ευρώ τον μήνα.
Η τιμή πώλησης της συγκεκριμένης θέσης στάθμευσης είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο μιας κατοικίας στην Ολλανδία – γύρω στα 430.000 ευρώ, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2023.
Στο ρεπορτάζ του RTL επισημαίνεται ότι σπανίζουν οι θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο των περισσότερων ολλανδικών μεγαλουπόλεων, όχι μόνο του Άμστερνταμ. «Γίνονται όλο και πιο σπάνιες, επομένως η αξία τους αυξάνεται. Αλλά φυσικά ένας τέτοιος χώρος δεν μπορεί να αξίζει μισό εκατομμύριο ευρώ», υπογραμμίζεται.
Ο καθένας φυσικά πουλάει όσο θέλει, «εξαρτάται μόνο από το αν κάποιος είναι αρκετά τρελός για να πληρώσει αυτό το ποσό», καταλήγει το ρεπορτάζ του RTL.
Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο στο Αμστερνταμ μειώθηκε η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα οδήγησης στους περισσότερους δρόμους της ολλανδικής πρωτεύουσας μειώθηκε στα 30 χιλιόμετρα την ώρα, από τα σημερινά 50 χλμ/ώρα από την Παρασκευή.
Το Άμστερνταμ εντάσσεται σε μια αυξανόμενη λίστα ευρωπαϊκών πόλεων που εγκαινιάζουν νέες προσπάθειες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ο Λίαμ Νίσον συμμετέχει σε ντοκιμαντέρ για τη διαφθορά στη φαρμακοβιομηχανία και τον βαφτίζουν «αντιεμβολιαστή»
- Γαλλία: Ευρώπη και Κίεβο ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό
- Μπλόκα: Ημέρα αποφάσεων για τους αγρότες με ανοιχτή την πόρτα το Μαξίμου και… μπάλες σανό
- Χιμένεθ: «Να μην επιτρέψουμε στους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού να καθορίσουν τις στιγμές του αγώνα»
- Φοινικούντα: Γιος πασίγνωστου επιχειρηματία ο συνεργός της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ
- Δημοσκόπηση: «Πληγώνουν» την κυβέρνηση οι κινητοποιήσεις των αγροτών – «Κομμένοι» δρόμοι, «κομμένα» ποσοστά
- Θρίλερ για ρωσικά δεσμευμένα κεφάλαια – Ευρωπαϊκή εμμονή, απρόσμενοι «αντάρτες» και ρωσικά «όπλα»
- Άστον Βίλα: Ο «μάγος» Έμερι και το ιστορικό σερί της από το 1914!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442