Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέγας είσαι Μεντιλίμπαρ και θαυμαστά τα έργα σου

Μέγας είσαι Μεντιλίμπαρ και θαυμαστά τα έργα σου

Ο Μεντιλίμπαρ στο Villa Park πήρε την ταυτότητα του μπλαζέ Ουνάι Εμερι και τον έβγαλε νοκ άουτ μέσα στο σπίτι του!

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί, στις 11 Φεβρουαρίου, όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αυτά που έχει πετύχει ο Βάσκος προπονητής, στο βραχύ χρονικό διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι των ερυθρολεύκων.

Αποκορύφωμα ο θρίαμβος επί της Αστον Βίλα σε ένα μαγικό βράδυ όπου ο Ολυμπιακός φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την τέταρτη ομάδα της Premier League μέσα στην έδρα της.

Πήρε την ταυτότητα του Ουνάι Εμερι

Ενας θρίαμβος που σε μεγάλο βαθμό πρέπει να πιστωθεί στον Βάσκο προπονητή που δούλεψε σκληρά στο Ρέντη, ανέδειξε την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του και κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια, κάνοντας να παίζουν και να μοιάζουν σαν μία γροθιά.

Ο Μεντιλίμπαρ είναι απίστευτη πηγή ηρεμίας! Ασχέτως τι κάνει και σκέφτεται μέσα του, εκπέμπει κύματα γαλήνης και σιγουριάς, πετυχαίνοντας να αποφορτίσει τους παίκτες του και να τους έχει ετοιμοπόλεμους ακόμα και για το πιο κρίσιμο ματς, όταν η μπάλα «ζυγίζει» πολλά κιλά!

Ο Μεντιλίμπαρ στο Villa Park πήρε την ταυτότητα του μπλαζέ Ουνάι Εμερι και τον έβγαλε νοκ άουτ μέσα στο σπίτι του! Μπορεί η προϊστορία στις νίκες να ήταν 7-4 αλλά η χθεσινοβραδινή επικράτηση του ερυθρόλευκου κόουτς ισοδυναμεί με 10 σερί νίκες!

Η απόφαση του να πρεσάρει ο Ολυμπιακός από το πρώτο λεπτό, ξάφνιασε τους πάντες στην Αστον Βίλα, πολύ περισσότερο τον προπονητή της που δεν κατάφερε να αντιδράσει. Η ερυθρόλευκη αρμάδα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι να καταλάβει ο Εμερι τι συμβαίνει, το σκορ ήταν 0-2!

Ακόμα και η χρησιμοποίηση του Ιμπόρα ως τρίτου αμυντικού, αρχικά παραξένεψε αλλά δικαιώθηκε πανηγυρικά μέσα στο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε επίθεση των ταχύτατων παικτών της Βίλα.

Η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση του, αποτυπώνονται και στον τρόπο που διαχειρίστηκε τον πρώτο ημιτελικό. Ο Βάσκος βλέποντας ότι οι ποδοσφαιριστές του ανταπεξέρχονται με απόλυτη ικανότητα στις απαιτήσεις του ματς, δεν χρειάστηκε να κάνει και αλλαγές, κάνοντας μόνο δύο και αυτή του Ορτέγα υποχρεωτικά, λόγω τραυματισμού!

Ποιος θα το έλεγε ότι σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε εκτός έδρας ματς, η ομάδα του Πειραιά θα έβγαζε το παιχνίδι μόνο με δύο αλλαγές και ειδικά τώρα που η σεζόν φτάνει στο τέλος της και η κούραση είναι το κυρίαρχο στοιχείο σε όλους τους συλλόγους.

Το έργο του Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ βέβαια δεν τελείωσε στο Villa Park. Αλλωστε εδώ που έχει φτάσει η ομάδα θα ήταν τεράστια αδικία να μην προκριθεί στον τελικό της 29ης Μαϊου στην Opap Arena. Αλλά είναι και σίγουρο ότι και στη ρεβάνς, ο προπονητής των ερυθρολεύκων θα βρει τον τρόπο να διαχειριστεί το 4-2 του πρώτου αγώνα και να μην γκρεμίσει ότι όμορφο έχει δημιουργήσει!

Το βράδυ της Πέμπτης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα γραφτεί μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ένδοξη ιστορία του Ολυμπιακού που στο κάτω μέρος της, θα έχει φαρδιά- πλατιά την υπογραφή: Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ!

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024