Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Τιτανομαχία» πράξη πρώτη στα ημιτελικά του Champions League

«Τιτανομαχία» πράξη πρώτη στα ημιτελικά του Champions League

Τη Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Τρίτη (30/4) η Μπάγερν Μονάχου, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League σε ένα ματς γιγαντομαχία για το θεσμό.

Ώρα ημιτελικών απόψε για το UEFA Champions League, καθώς η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο «Αλιάνζ Αρίνα» τη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Τρίτης (30/4, 22:00).
Η διοργάνωση μπαίνει στην τελική της ευθεία με ένα ματς από τα κλασικά του θεσμού με τις δύο ομάδες να έχουν κατακτήσει το τρόπαιο συνολικά 20 φορές (14 η Ρεάλ, 6 η Μπάγερν).

Μάλιστα, έχουν τεθεί επτά φορές αντιμέτωπες σε ημιτελικά, με τους Βαυαρούς να προηγούνται στις προκρίσεις (4-3), χωρίς ωστόσο η προϊστορία μα παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στη φάση που βρισκόμαστε.

Ένα σπουδαίο ζευγάρι

Για τους Βαυαρούς είναι η μοναδική διοργάνωση που μπορούν να κατακτήσουν, καθώς έχασαν το πρωτάθλημα από τη Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο, ενώ στο κύπελλο Γερμανίας υπέστη ταπεινωτικό αποκλεισμό από τη Σααρμπρύκεν που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Έφτασε στα ημιτελικά αποκλείοντας την Άρσεναλ με συνολικό σκορ 3-2, καθώς πήρε ισοπαλία στο Λονδίνο με 2-2 και νίκησε στο Μόναχο με 1-0.

Από την άλλη η Ρεάλ Μαδρίτης μετά και τη νίκη απέναντι στη Σοσιεδάδ βρίσκεται μια ανάσα από το μαθηματικό κλείδωμα της κατάκτησης της La Liga. Προέρχεται από μια μεγαλειώδη πρόκριση απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Μάντσεστερ Σίτι με πρόκριση στα πέναλτι, καθώς στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 3-3 και στο δεύτερο με 1-1. Στα πέναλτι η «Βασίλισσα» της Ευρώπης προκρίθηκε με 4-3.

Αγωνιστικά αρκετά είναι τα ζητήματα στο στρατόπεδο της Μπάγερν. Συγκεκριμένα, αμφίβολοι είναι οι Λάιμερ και Ντε Λιχτ αλλά και ο Σανέ, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και δεν γνωρίζουμε τον βαθμό ετοιμότητάς του για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Σίγουρα εκτός ο Κομάν. Μοναδικό σημαντικό πρόβλημα για τη Ρεάλ, η απουσία του Καρβαχάλ που συμπλήρωσε κάρτες κόντρα στη Σίτι.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024