Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι είναι το «pearl skin» μακιγιάζ και πώς θα το πετύχετε

Τι είναι το «pearl skin» μακιγιάζ και πώς θα το πετύχετε

Πώς θα πετύχετε βήμα-βήμα το μακιγιάζ που θα σας χαρίσει αξεπέραστα λαμπερή επιδερμίδα.

Κάτι ήξερε η Rihanna όταν τραγουδούσε «shine bright like a diamond», αφού η μεγαλύτερη τάση για το ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό μακιγιάζ φέτος αφορά το «pearl skin».

Ναι, το hashtag #pearlskin συγκεντρώνει περισσότερες από 30 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και συνεχίζει δυναμικά. Εάν θέλετε να υιοθετήσετε κι εσείς την πολυσυζητημένη τάση, τότε συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα τα tips του περλέ μακιγιάζ.

Τι είναι το «pearl skin» μακιγιάζ

«Το «pearl skin» είναι ένα μακιγιάζ που «παίζει» με μεταλλικά highlighters σε κάθε μορφή -πούδρας, κρεμώδη ή υγρά-, για να τονίσει τα ψηλά σημεία του προσώπου» εξηγεί η διάσημη makeup artist Emily Gray. Ενώ η τάση μπορεί να ακούγεται παρόμοια με το «glass skin» trend, να έχετε υπόψη ότι υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές.

Το «glass skin» έχει να κάνει με το να δείχνετε ενυδατωμένες και συνήθως δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι η επιδερμίδα φαίνεται πιο «βρεγμένη». Συνήθως επιτυγχάνεται με προϊόντα περιποίησης που βοηθάνε στο να πετύχετε ένα πιο φρέσκο αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, το «pearl skin» είναι πιο μεταξένιο κι επιτυγχάνεται με το μακιγιάζ -αν και η σωστή προετοιμασία για τη φροντίδα του δέρματος εξακολουθεί να είναι το κλειδί.

Πώς θα το πετύχετε βήμα-βήμα

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κι εσείς τη δημοφιλή τάση του «pearl skin» μακιγιάζ, τα καλά νέα είναι ότι λειτουργεί σε οποιοδήποτε τύπο και απόχρωση επιδερμίδας. Σύμφωνα με τη Gray, διαλέξτε ένα highlighter σε απόχρωση που ταιριάζει τέλεια με τον δικό σας τόνο δέρματος και αποκτήστε αξεπέραστα λαμπερή όψη. Μάλιστα, τα παρακάτω βήματα, θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εύκολα το δημοφιλές μακιγιάζ:

  • Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με καλή ενυδάτωση, η οποία θα κάνει το δέρμα σας να «λάμπει από μέσα». Καθαρίστε πολύ καλά την επιδερμίδα σας, απλώστε ένα serum και συνεχίστε με την εφαρμογή της ενυδατικής σας κρέμας.
  • Στη συνέχεια, σειρά έχει το primer. Επιλέξτε ένα με μαργαριταρένιο φινίρισμα που είναι ιδανικό για αυτό το μακιγιάζ.
  • Έπειτα, εφαρμόστε ένα foundation πλήρους κάλυψης, αλλά με λεπτόρρευστη υφή, για να έχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.
  • Εφαρμόστε το bronzer και κάντε κανονικά το contouring σας -εάν θέλετε- εστιάζοντας σε ματ υφές, για να δημιουργηθεί μια αντίθεση με τις υπόλοιπες περιοχές που θα έχουν αυτό το περλέ εφέ που χαρίζει το συγκεκριμένο μακιγιάζ.
  • Ήρθε η ώρα του highlighter. Εφαρμόστε μια κρεμώδη ή υγρή φόρμουλα στο ψηλότερο σημείο των μάγουλων, στα κόκκαλα των ζυγωματικών και στο μέτωπο πάνω από το κόκκαλο του φρυδιού. Μπορείτε, επίσης, να το απλώσετε και κάτω από το φρύδι, καθώς και στην εσωτερική γωνία του ματιού για πιο έντονο, λαμπερό look. Μόλις ολοκληρώσετε, εφαρμόστε από πάνω ένα highlighter στην ίδια απόχρωση σε μορφή πούδρας, για να φιξάρετε τις κρεμώδεις ή υγρές υφές.

Πηγή: Vita

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024