Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σοφία του Εδιμβούργου: Η αγαπημένη νύφη της Ελισάβετ αναπαράγει το Abbey Road εξώφυλλο των Beatles και είναι iconic

Σοφία του Εδιμβούργου: Η αγαπημένη νύφη της Ελισάβετ αναπαράγει το Abbey Road εξώφυλλο των Beatles και είναι iconic

Καθώς πήγαινε στα στούντιο Abbey Road για φιλανθρωπική εκδήλωση, σταμάτησε στη διάβαση όπου οι Beatles φωτογράφισαν το εξώφυλλο για το θρυλικό άλμπουμ τους Abbey Road το 1969.

Κατά τη διάρκεια ενός γκαλά για τη φιλανθρωπική οργάνωση ατόμων με τύφλωση, Orbis που πραγματοποιήθηκε στο θρυλικό στούντιο του Λονδίνου, η Sophie του Εδιμβούργου έδωσε μια ομιλία στην οποία ανέλυσε τις εμπειρίες της βλέποντας επεμβάσεις αποκατάστασης της όρασης σε αναπτυσσόμενες χώρες.

H Sophie, Δούκισσα του Εδιμβούργου, συμμετείχε σε μια σημαντική βασιλική υποχρέωση στο Λονδίνο, αλλά βρήκε λίγο χρόνο για να διασκεδάσει σε έναν εμβληματικό βρετανικό δρόμο. Καθώς πήγαινε στα στούντιο Abbey Road για την εκδήλωση, σταμάτησε στη διάβαση όπου οι Beatles φωτογράφισαν το εξώφυλλο για το θρυλικό άλμπουμ τους, Abbey Road το 1969. Φορώντας ένα κατακόκκινο φόρεμα της Beulah London, μιμήθηκε τον John Lennon, τον Paul McCartney, τον George Harrison και τον Ringo Starr κάνοντας μερικά μεγάλα βήματα καθώς διέσχιζε το δρόμο. Σε αντίθεση με το εξώφυλλο, ωστόσο, γύρισε προς την κάμερα και χαμογέλασε.

Μετά τη φωτογράφιση, παρευρέθηκε στη δεύτερη ετήσια δεξίωση του Orbis Visionaries, όπου εκπροσώπησε τον Διεθνή Οργανισμό για την Πρόληψη της Τύφλωσης. Η Sophie ασχολείται με φιλανθρωπικές οργανώσεις που σχετίζονται με την τύφλωση από τα πρώτα χρόνια της βασιλικής οικογένειας και είναι η παγκόσμια εκπρόσωπος του οργανισμού από το 2003. Αν και έχει προσωπική σχέση με το θέμα -η κόρη της Sophie, η Lady Louise Windsor, γεννήθηκε με εσωτροπία, η οποία έκτοτε διορθώθηκε χειρουργικά-, άρχισε να συνεργάζεται με φιλανθρωπικές οργανώσεις για άτομα με προβλήματα όρασης πριν διαγνωστεί η πάθηση στη Louise.

Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Sophie μίλησε για ένα ταξίδι που πραγματοποίησε το 2022 στην Αιθιοπία σε συνεργασία με την Orbis, μια διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση που καταπολεμά την αποφεύξιμη τύφλωση στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ενώ βρισκόταν στην Αιθιοπία, η Sophie είχε τη δυνατότητα να δει τα αποτελέσματα μιας εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων που ανέλαβε το 2012 μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ για το διαμαντένιο Ιωβηλαίο εκείνης της χρονιάς. Τα χρήματα αυτά βοήθησαν τη χώρα να εξαλείψει το τράχωμα, μια μολυσματική ασθένεια που προκαλεί τύφλωση.

«Το να βρίσκομαι στο πεδίο και να βλέπω τι κάνει η Orbis επί τόπου -παρέχοντας υπηρεσίες που πραγματικά αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους υποφέρουν για χρόνια, για να τους δώσουν πίσω τη ζωή τους- είναι εκπληκτικό. Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω μια επέμβαση για τη διόρθωση των βλεφάρων», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. «Είναι εκπληκτικό πώς, μέσα σε λίγα λεπτά, η ζωή κάποιου μεταμορφώνεται. Δεν είναι σωστό να υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που ζουν με αυτές τις παθήσεις, είτε πρόκειται για τυφλό τραχώμα είτε πρόκειται για καταρράκτη».

Καθώς τα μέλη της οικογένειας Kate Middleton και ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ κάνουν διάλειμμα από τα βασιλικά τους καθήκοντα μετά τη διάγνωση και των δύο με καρκίνο, τα βασιλικά τους καθήκοντα έχουν αναλάβει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Η Sophie ήταν μία από τις πιο πολυάσχολες royals, καθώς μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Εδουάρδο και την πριγκίπισσα Άννα εκτελούσαν καθήκοντα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: grace.gr

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024