Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: Επιτεθήκαμε σε τρία αμερικανικά πλοία

Χούθι: Επιτεθήκαμε σε τρία αμερικανικά πλοία

Δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα καταδρομικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν την Τετάρτη (24/4) ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ενός καταδρομικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία ανέφερε ότι οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον του αμερικανικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Yorktown στον Κόλπο του Άντεν. Υποστήριξε επίσης ότι επιτέθηκαν με drones εναντίον καταδρομικού του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, επίσης στον Κόλπο του Άντεν.

Υεμένη: Δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα αμερικανικό καταδρομικό βρέθηκαν στο στόχαστρο των Χούθι

Στο στόχαστρο βρέθηκε και ένα «ισραηλινό» πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το υπό σημαία Πορτογαλίας MSC Veracruz στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Χούθι.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον των θέσεών τους στη Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

Έκρηξη στον Κόλπο του Άντεν

Νωρίτερα την Τετάρτη, αναφέρθηκε από διερχόμενο εμπορικό πλοίο έκρηξη κοντά στα στενά του Μπαμπ ελ-Μαντέμπ. Εικάζεται ότι πρόκειται για μία από τις επιθέσεις που ανακοίνωσαν αργότερα οι αντάρτες Χούθι, η πρώτη μετά από μερικές εβδομάδες ανάπαυλας.

Τους τελευταίους μήνες, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει πάνω από 50 επιθέσεις σε πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν και έχουν δηλώσει πως δεν θα σταματήσουν αν δεν τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εικάζουν πως η πρόσφατη μείωση των χτυπημάτων σε πλοία οφειλόταν σε έλλειψη πυρομαχικών εκ μέρους των ανταρτών.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024