Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης – Παραπέμπεται στον Άρειο Πάγο
Η μήνυση συγγενών είχε απορριφθεί από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας
Νέα τροπή παίρνει η δικαστική διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, μετά την απόφαση της εισαγγελέα Εφετών Λάρισας να κάνει δεκτή την προσφυγή του Παύλου Ασλανίδη, πατέρα θύματος, κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών.
Έτσι, διαβιβάζει την προσφυγή στον Άρειο Πάγο η οποία στη συνέχεια θα πάει στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Η υπόθεση αφορά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και αρμόδιος είναι ο Άρειος Πάγος
Η μήνυση στρεφόταν εις βάρος του υφ. Κλιματικής Αλλαγής Χρήστου Τριαντόπουλου, του τότε υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της τότε υφ. Υγείας, Ζωής Ράπτη και είχε απορριφθεί ως αβάσιμη.
Προκαταρκτική εξέταση για παράβαση καθήκοντος
Όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, διατάχθηκε επιπλέον διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για παράβαση καθήκοντος ή υπόθαλψης εγκληματία σε βάρος της εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.
Οι εξελίξεις αυτές προέκυψαν μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γ. Αδειλίνη προς την Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, μέσω της οποίας ζητούν την διερεύνηση «τυχόν πειθαρχικής ευθύνης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».
- Ισραήλ: Υπέγραψε συμφωνία ασφαλείας με τη Γερμανία – Στο στόχαστρο Ιράν, Χαμάς, Χεζμπολάχ, Χούθι
- Ρεάλ Μαδρίτης: Στόχος τα 300 εκατ. ευρώ από τη φανέλα
- Κρήτη: Απολογείται σήμερα ο 54χρονος πατέρας που κατηγορείται ότι βίαζε τις κόρες του
- Δίκη υποκλοπών: Τα e-mails που «καίνε» τον Σωτήρη Ντάλα για τη συνεργασία της Krikel με τους ισραηλινούς της Elbit Systems
- Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης συναντιούνται στο Theatre Of the No
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Συννεφιασμένη» η επέτειος των 10 χρόνων αρχηγίας του στη ΝΔ, παρά τις θριαμβολογίες
- Η αντιπολιτική δεν μπορεί να είναι η απάντηση – γιατί τότε απλώς θα έχουμε Μητσοτάκη για πάντα
- Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις: Όσα πρέπει να ξέρετε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442