Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα: Τι μπορεί να μειώσει τη βιολογική ηλικία σας κατά 11 χρόνια;

Έρευνα: Τι μπορεί να μειώσει τη βιολογική ηλικία σας κατά 11 χρόνια;

Νευροεπιστήμονες αποκαλύπτουν σύνδεση μεταξύ του εγκεφάλου σας και του τι τρώτε

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν συνδέσεις μεταξύ της εγκεφαλικής δραστηριότητας και των επιλογών που κάνουμε σχετικά με το τι τρώμε.

Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Queen’s στο Kingston στο Οντάριο του Καναδά, εξέτασαν τα μοτίβα δραστηριότητας σε ολόκληρο τον εγκέφαλο για να εντοπίσουν νευρολογικές διαφορές που επηρεάζουν την ικανότητά μας να κάνουμε υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Βρήκαν συνδέσεις μεταξύ του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και των εγκεφαλικών καταστάσεων που είναι απαραίτητες για την επίτευξη ενός στόχου, όπως η κατανάλωση υγιεινών τροφών.

Η έρευνα δείχνει ότι το πρόγραμμα διατροφής μπορεί να μειώσει τη βιολογική ηλικία κατά 11 χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες από το newsweek.

Η έρευνα

Oι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από τρεις μελέτες μαγνητικής τομογραφίας στις οποίες συμμετείχαν 123 άνθρωποι που έκαναν επιλογές τροφίμων υπό διαφορετικές συνθήκες.

Για παράδειγμα, τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τη νοστιμιά και την υγιεινή γεύση ενός τροφίμου.

Στη συνέχεια, η ομάδα συνέκρινε τα μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας των συμμετεχόντων όταν επέλεγαν ποια τρόφιμα θα προτιμούσαν κανονικά, με τα μοτίβα που προέκυψαν όταν τους είπαν να εστιάσουν στην υγεία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό PNAS, όσοι ήταν πιο ικανοί να ρυθμίσουν τις διατροφικές τους επιλογές απαιτούσαν σχετικά μικρές αλλαγές στις εγκεφαλικές καταστάσεις για να επιτύχουν τον στόχο τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η σχέση αυτή ήταν ιδιαίτερα εμφανής σε άτομα με χαμηλό Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

Ωστόσο, οι συμμετέχοντες με υψηλό ΔΜΣ δεν μπορούσαν να βασιστούν σε αυτόν τον μηχανισμό και απαιτούσαν μεγαλύτερες μετατοπίσεις στην εγκεφαλική δραστηριότητα για να κάνουν υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Τα ευρήματα παρέχουν πληροφορίες για το πώς ο εγκέφαλος ενσωματώνει τις μεταβλητές που επηρεάζουν τον διατροφικό έλεγχο. Η απαίτηση περισσότερων ή λιγότερων αναδιαμορφώσεων εγκεφαλικών προτύπων μεγάλης κλίμακας για την επιρροή συμπεριφορών μπορεί να εξηγήσει γιατί ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται με τον έλεγχο της διατροφής στην καθημερινή τους ζωή, ενώ άλλοι όχι.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/5): Πού θα δούμε τον μικρό και τον μεγάλο τελικό τoυ Final Four 2024

Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024