Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Μωρό γεννήθηκε πρόωρα με καισαρική ορφανό και από τους δύο γονείς

Γάζα: Μωρό γεννήθηκε πρόωρα με καισαρική ορφανό και από τους δύο γονείς

Ένα μωρό ήρθε στη ζωή στη Ράφα, την ώρα που οι γονείς και η αδερφή της έφευγαν χτυπημένοι από ισραηλινό βομβαρδιστικό.

Το σπίτι της οικογένειας Τζούντα επλήγη από ισραηλινό βομβαρδιστικό, τις τελευταίες ώρες του Σαββάτου. Οι γονείς, όπως όλοι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα, μέχρι τότε προσπαθούσαν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τις βόμβες στη Ράφα.

Ο πατέρας, η μητέρα και η 4χρονη αδερφή της σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού. Οι διασώστες έμαθαν από γείτονες πως η μητέρα της ήταν 7 μηνών έγκυος και θεώρησαν χρέος τους να προσπαθήσουν να διασώσουν το μωρό.

Στο Νοσοκομείο του Κουβέιτ οι γιατροί πραγματοποίησαν καισαρική τομή για να σώσουν το μωρό πριν πεθάνει και αυτό. Μόλις την έβγαλαν, οι γιατροί την τοποθέτησαν σε θέση ανάνηψης σε ένα χαλί και άρχισαν να της χορηγούν αέρα, χτύπησαν απαλά το στήθος της και το θαύμα έγινε. Ανάσα.

Η ταινία που αναγράφει το το όνομα της μητέρας της.

Η συγκλονιστική περιγραφή των γιατρών

Όπως μεταφέρει το Assosiated Press την Κυριακή, τις ώρες μετά την αεροπορική επιδρομή, έκλαιγε σπαρακτικά μέσα σε μια θερμοκοιτίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του κοντινού Νοσοκομείου των Εμιράτων. Φορούσε μια πάνα πολύ μεγάλη για εκείνη και η ταυτότητά της ήταν γραμμένη με στυλό σε ένα κομμάτι ταινίας γύρω από το στήθος της. Έγραφε «Το μωρό της μάρτυρος Σαμπρίν αλ-Σακάνι». Πλέον ονομάζεται Σαμπρίν Τζούντα.

«Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κάποια πρόοδος στην κατάσταση της υγείας της, αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη», δήλωσε ο Δρ Μοχάμαντ Σαλαμέχ, επικεφαλής της μονάδας. «Αυτό το παιδί θα έπρεπε να ήταν στη μήτρα της μητέρας της αυτή τη στιγμή, αλλά της στερήθηκε αυτό το δικαίωμα». Ο γιατρός την περιέγραψε ως ένα πρόωρο ορφανό κορίτσι.
Αλλά δεν είναι μόνη της.

«Καλώς ήρθατε. Είναι η κόρη του αγαπημένου μου γιου. Θα τη φροντίσω εγώ. Είναι η αγάπη μου, η ψυχή μου. Είναι μια ανάμνηση του πατέρα της. Θα τη φροντίσω», είπε η Αχαλάμ αλ-Κούρντι, η μητέρα του πατέρα που δεν θα γνωρίσει. «Ο γιος μου ήταν επίσης μαζί τους. Ο γιος μου έγινε κομμάτια και δεν τον έχουν βρει ακόμα. Δεν τον αναγνωρίζουν», δήλωσε η Μιρβάτ αλ-Σακάνι η μητέρα της μητέρας που δεν θα γνωρίσει. «Δεν έχουν καμία σχέση με τίποτα. Γιατί τους στοχοποιούν; Δεν ξέρουμε γιατί, πώς; Δεν ξέρουμε».

Η μιας ημέρας Σαμπρίν Τζούντα είχε την τύχη να νοιαστούν οι γδιασώστες και οι ιατροί για αυτήν και την σπάνια ατυχία να γεννηθεί ορφανή.

Η Ράφα είναι το τέλος του πολιτισμού και του ανθρωπισμού όπως τον γνωρίζουμε

Η άλλη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα κατά τη διάρκεια της νύχτας, «πήρε μαζί της» 17 παιδιά και δύο γυναίκες από μια μεγάλη οικογένεια.

Την Κυριακή,  όπως περιγράφει ο Μοχάμαντ Τζαχτζού οι επιζώντες έθαψαν τους νεκρούς. Παιδιά με ματωμένα περιτυλίγματα τοποθετήθηκαν σε σάκους για πτώματα και στο σκονισμένο έδαφος, ενώ οι οικογένειες θρηνούσαν. Μικρά αγόρια παρακολουθούσαν και προσπαθούσαν να κρατηθούν στην άκρη ενός τάφου.

Το 67-70% των 34.000 νεκρών, χωρίς τους αγνοούμενους, στο δολοφονικό αμόκ που συντελείται στη Γάζα από την έναρξη αυτού του πολέμου ήταν παιδιά και γυναίκες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Χωρίς τους αγνοούμενους, όσους θάφτηκαν από τις IDF μετά τις επιδρομές στα νοσοκομεία με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη με δεματικό, χωρίς όσους δεν απέμεινε στοιχείο από την ύπαρξή τους εξαιτίας των βομβαρδισμών. Χωρίς όσους πέθαναν μαζί με τις οικογένειές τους και δεν έχει κανέναν να τους αναζητήσει.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024