Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης: «Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι»

Γεραπετρίτης: «Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι»

Μετά το Συμβούλιο ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα μεταβεί στο Κατάρ και στο Κουβέιτ

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Η επόμενη στάση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είναι το Κατάρ και στο Κουβέιτ.

Οι κρίσεις στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία και στην Υποσαχάρια Αφρική «διαρκώς επιδεινώνουν τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα των κρίσεων αυτών και από την άλλη πλευρά διαρκώς διαμορφώνουν συνθήκες κινδύνου για την εξάπλωσή τους και την επέκταση σε πεδία και χώρες ανά την υφήλιο» ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι μετά το Συμβούλιο θα μεταβεί στο Κατάρ και στο Κουβέιτ «ώστε να προσπαθήσουμε από κοινού όλοι να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ειρήνευσης στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή η οποία συντελείται».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός εξωτερικών δήλωσε:

«Συνέρχεται σήμερα το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων σε μια πραγματικά οδυνηρή συγκυρία για την υφήλιο, με την κρίση στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, στην Υποσαχάρεια Αφρική, κρίσεις οι οποίες έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: Διαρκώς επιδεινώνουν τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα των κρίσεων αυτών και από την άλλη πλευρά διαρκώς διαμορφώνουν συνθήκες κινδύνου για την εξάπλωσή τους και την επέκταση σε πεδία και χώρες ανά την υφήλιο. Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι.

Ήδη έχει κάνει πολλά, θα επιλέξει είτε να βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων με περισσότερο ενεργή παρουσία ή θα παραμείνει στην κατάσταση αυτή. Στο πλαίσιο ακριβώς των ειρηνευτικών προσπαθειών που γίνονται αμέσως μετά το Συμβούλιο θα ταξιδέψω στις χώρες του Κόλπου, στο Κατάρ και στο Κουβέιτ ώστε να προσπαθήσουμε από κοινού όλοι να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ειρήνευσης στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή η οποία συντελείται.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024