Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νίσυρος: «Τσουνάμι» αποκαλύψεων για τον αρχαιοφύλακα - Έντεκα καταγγελίες σε βάρος του για ασέλγεια σε ανήλικους

Νίσυρος: «Τσουνάμι» αποκαλύψεων για τον αρχαιοφύλακα – Έντεκα καταγγελίες σε βάρος του για ασέλγεια σε ανήλικους

Οι γονείς φέρονται αποφασισμένοι να παλέψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο 50χρονος δεν περιόριζε τη δράση του μόνο μέσα στο σπίτι του, αλλά καλούσε τα παιδιά και στο αρχαιολογικό μουσείο.

Η μία μετά την άλλη έρχονται στο φως σοκαριστικές καταγγελίες για τη δράση του 50χρονου αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο.

Άλλη μία μητέρα ενός αγοριού 14 ετών αποκάλυψε σήμερα πως ο 50χρονος προσέγγιζε παιδιά και μέσα από τις αθλητικές τους δραστηριότητες ως παράγοντας ομάδας. Όπως καταγγέλλει στο MEGA, τους έδινε ναρκωτικά και ερωτικά παιχνίδια.

«Ναι έχει δώσει σε κάποια παιδιά από την παρέα. Μας είπε το δικό μας παιδί ότι είχε και κάμερες στην τουαλέτα. Eπίσης, ότι το είχε κάνει τύπου ερωτική φωλίτσα. Δηλαδή έλεγε στα παιδιά να φέρουν το κορίτσι τους και ότι θα τους δώσει το κλειδί», ανέφερε η μητέρα του ανήλικου.

«Υπάρχουν άνθρωποι που τον βοηθάνε και τον καλύπτουν, που έχουν κρύψει τα αντικείμενά του»

Εμβρόντητη συγγενής αγοριού 13 ετών άκουσε τις περιγραφές του παιδιού, που αποφάσισε να μιλήσει τώρα για όσα έζησε και το ίδιο μέσα στο σπίτι του 50χρονου.

«Όχι μόνο έδειχνε πορνογραφικό υλικό, αλλά κυκλοφορούσε και στο σπίτι γυμνός. Έδειχνε και τα sex toys μαζί με βίντεο κι όταν προσπάθησε να τον αγγίξει, σηκώθηκε και έφυγε και δεν ξαναμίλησε ποτέ για αυτό. Τώρα που ήρθαν όλα στη φόρα μας τα είπε όλα», δήλωσε η γυναίκα.

Ο φύλακας, όπως φαίνεται, δεν περιόριζε τη δράση του μόνο μέσα στο σπίτι του. Όπως δήλωσε ο πατέρας του 15χρονου είχε καλέσει και τον γιο του και την παρέα του στο αρχαιολογικό μουσείο.

«Μπήκανε μέσα, τους έδειχνε διάφορα όργανα, ταινίες. Τώρα πήγε να τους κάνει μάθημα πώς θα προσελκύσουν μία γυναίκα, ένα κορίτσι. Τους έδειχνε κάποια όργανα “πρέπει να είστε ξυρισμένοι” και κατεβάζει το παντελονάκι του και λέει “να ορίστε, έτσι”», περιέγραψε ο ίδιος.

Έντεκα καταγγελίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος του

Σημειώνεται ότι έντεκα καταγγελίες έχουν κατατεθεί στην εισαγγελέα Κω για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση παιδιών ηλικίας 10 έως 15 ετών σε βάρος του αρχαιοφύλακα, από το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Οι γονείς φέρονται αποφασισμένοι να παλέψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ήδη έξι έχουν υποβάλλει καταγγελίες και έχουν δώσει καταθέσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι ακόμα πέντε καταγγελίες.

Σε καταθέσεις προχωρούν και τα παιδιά μετά την εξέταση τους από ψυχολόγο.

Για καλοστημένη παγίδα κάνει λόγο ο αρχαιοφύλακας

Και ενώ οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη, ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μιλώντας στο MEGA υποστηρίζει πως πρόκειται για καλοστημένη παγίδα εκ μέρους του πατέρα που πρώτος κατήγγειλε την δράση του.

«Ξέρω ότι είναι πλεκτάνη, είχα προηγούμενα με τον πατέρα του παιδιού αυτού. Τον είχα υπό παρακολούθηση», είπε.

«Υπάρχουν άνθρωποι που τον βοηθάνε και τον καλύπτουν, που έχουν κρύψει τα αντικείμενά του. Κυριακή και Δευτέρα τον είχαν στα σπίτια τους. Έβγαιναν οι ίδιοι και μας έλεγαν “θα δείτε τι θα πάθετε”. Ο … έχει πλάτες. Δεν ξέρετε τι κρύβεται από πίσω του», υποστήριξε μητέρα ανήλικου.

ΕΔΕ από το υπουργείο Πολιτισμού

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αποφάσισε ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, για τον 50χρονο φύλακα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νισύρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Πολιτισμού «σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας. Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο ανωτέρω υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων».

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024