Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η κακοκαιρία χτυπάει την Καρδίτσα: «Ποτάμια» οι δρόμοι - Στα 100 χιλιοστά το ύψος βροχής

Η κακοκαιρία χτυπάει την Καρδίτσα: «Ποτάμια» οι δρόμοι – Στα 100 χιλιοστά το ύψος βροχής

Δρόμοι, πεζόδρομοι και πλατείες πλημμύρισαν στην Καρδίτσα εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας από την Παρασκευή (19/4) βρίσκεται η Θεσσαλία και μάλιστα στην πόλη της Καρδίτσας έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά του νομού

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το τοπικό μέσο neosagon.gr, δρόμοι, πεζόδρομοι και πλατείες πλημμύρισαν στην Καρδίτσα και μάλιστα μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής τα ποσοστά της βροχής που έχουν πέσει στην πόλη φτάνουν σχεδόν τα 100 χιλιοστά (συγκεκριμένα 97,6) με βάση τις μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα ποσοστά της βροχής που έπεσαν στην Καρδίτσα

Μάλιστα η βροχή έφτασε για κάποια λεπτά τα 312 χιλιοστά/ώρα και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να διακόψει τη διέλευση των οχημάτων.

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στην Καρδίτσα

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στην Καρδίτσα

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στην Καρδίτσα

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στην Καρδίτσα

Μετά την πτώση της έντασης της βροχής βελτιώθηκε η κατάσταση στα περισσότερα σημεία, καθώς αποσυμφορήθηκαν ο δρόμοι, ενώ η κατάσταση δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία.

Προβλήματα καταγράφονται ακόμα στην περιοχή της Καρδιτσομάγουλας από τον όγκο των υδάτων που στην περιοχή και συγκεκριμένα στον περιφερειακό.

Σε άλλες περιοχές που υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις στο Μουζάκι έχουν πέσει περί τα 48 χιλιοστά, στην Πεζούλα 47,6 και στο Φύλλο 24, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά του νομού.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, ένα βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα Παρασκευή (19-04-24) νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο Σάββατο (20-04-24) το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.

Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Παρασκευή (19-04-24)

α. Από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Πελοπόννησο και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (ν. Φθιώτιδας).
γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Αύριο Σάββατο (20-04-24)

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες σήμερα Παρασκευή (19-04-24) έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Σάββατο (20-04-24) θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

  • Ανατολική Θεσσαλία
  • Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)
  • Νότια Πιερία
  • Βόρεια Εύβοια
  • Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024