Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης γράφει (ξανά) ιστορία! Αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, δεν έχει προηγούμενο. Όσο και αν ψάξει κανείς, δύσκολα θα βρει να έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν!

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Αλλά έξι ευρωπαϊκά διεκδικούν οι ερυθρόλευκοι σε 4 διαφορετικά αθλήματα! Απίστευτο κι όμως… Ολυμπιακό, αφού είναι 19 Απρίλη, με την ελληνική ομάδα να βρίσκεται μπροστά σε μία πολύ ιδιαίτερη συνθήκη.

Ημιτελικά Europa Conference League, αντίπαλος η Άστον Βίλα. Play-off Euroleague, αντίπαλος η Μπαρτσελόνα. Προημιτελικοί όμιλοι Champions League πόλο ανδρών και 2η θέση με ρεκόρ 2-1 μέχρι στιγμής! Ημιτελικός Final Four Champions League πόλο γυναικών, αντίπαλος η ισπανική Ματαρό. Και φυσικά, τα «χρυσά» παιδιά της Κ-19 του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού: Ημιτελικός Final Four Youth League, αντίπαλος σήμερα (19/4, 15:00) η Ναντ!

Οι δυο κούπες στο ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός είναι μαζί με τη Μίλαν οι μοναδικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που αυτή την εποχή διεκδικούν δύο ευρωπαϊκά τρόπαια. Οι Ερυθρόλευκοι είναι στους ημιτελικούς του Europa Conference League (2-9/5) εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Άστον Βίλα για μια θέση στον τελικό της «Opap Arena». Και είναι με την Κ-19 ομάδα τους ήδη στο Final Four του Youth League- της διοργάνωσης που αντιστοιχεί στο Champions league των πιτσιρικάδων-. Εκεί, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα Παρασκευή (19/4, 15:00) στον πρώτο ημιτελικό την Ναντ και ενδεχόμενη πρόκριση τον στέλνει στον τελικό 3 μέρες αργότερα απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Πόρτο-Μίλαν.

Η Euroleague

Στο μπάσκετ οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στα playoffs της Euroleague. Εκεί θα αγωνιστούν με μειονέκτημα έδρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα, για μια θέση στο final four του Βερολίνου: Στο τρίτο σερί final four, εάν και εφόσον καταφέρουν να φτάσουν. Πρόπερσι στο Βελιγράδι έχασαν τον ημιτελικό στο σουτ (Μίσιτς). Πέρσι στο Κάουνας τον τελικό από το… μανταρίνι του Γιούλ στο φινάλε. Μήπως ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη στο Βερολίνο; Η σειρά ξεκινάει στη Βαρκελώνη την ερχόμενη Τετάρτη (24/4, 22:00).

Πόλο Χ2

Την ευκαιρία να κατακτήσουν ευρωπαϊκά τρόπαια θα έχουν και οι ομάδες πόλο του πειραϊκού συλλόγου. Η ανδρική ομάδα πριν από λίγες ημέρες νίκησε με 13-12 εκτός έδρας την Μπρέσια, για την 3η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και έστειλε ηχηρό «μήνυμα», δείχνοντας ικανή για μεγάλα πράγματα (2-1 ρεκόρ και 2η θέση αυτή τη στιγμή)!

Μια νίκη που έφερε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο κοντά στο Final 4 του Champions League. Στις 23/4 (18:00) οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Φερεντσβάρος στο Παπαστράτειο, για την 4η αγωνιστική των ομίλων και στη συνέχεια (3/5) την Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία (5η αγωνιστική) και τέλος την Μπρέσια στον Πειραιά (14/5).

Στο Final-4 του Champions League βρίσκεται ήδη η γυναικεία ομάδα πόλο του πειραϊκού συλλόγου. Οι Ερυθρόλευκες έκαναν το 6Χ6 στους ομίλους πηγαίνουν στην τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Αύριο Σάββατο (20/4, 15:00) ο Ολυμπιακός δίνει ραντεβού με την ιστορία. Στον ημιτελικό της Βαρκελώνης. Με αντίπαλο τη Ματαρό. Και ευχής έργων η πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (21/4, 17:00) κόντρα σε μία εκ των Σαντ Άντριου ή Σαμπαντέλ.

Χάντμπολ

Στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός απέκλεισε τη σλοβένικη Κρκα με δύο νίκες και πέρασε στα ημιτελικά του EHF European Cup. Εκεί θα αντιμετωπίσει την ουγγρική Φερεντσβάρος για μία θέση στον μεγάλο τελικό!

Αύριο Σάββατο (20/4, 15:00) είναι ο ημιτελικός στη Βουδαπέστη, για τον ιστορικό πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup!

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024