Botox: Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του – Ποιες ειδικότητες γιατρών πρέπει να εμπιστεύεστε
Η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης (Botox) αποτελεί ιατρική πράξη και διενεργείται για αισθητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς από ειδικευμένους γιατρούς
Να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αλλά και να επιστήσει την προσοχή σχετικά με την εφαρμογή botox και υαλουρονικού οξέος επιχειρεί μέσω νέου εγκυκλίου το υπουργείο Υγείας, με την υπογραφή του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.
Το botox χρησιμοποιείται στην ιατρική με τη μέγιστη ασφάλεια για περισσότερα από 35 χρόνια, ενώ οι εφαρμογές του επεκτείνονται από την αισθητική έως την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.
Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) με εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, περιγράφει τις ειδικότητες που επιτρέπεται να διαχειρίζονται τις θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης (π.χ. Botox) και του υαλουρονικού οξέος.
Στην εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:
Η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης (Botox) αποτελεί ιατρική πράξη και διενεργείται για αισθητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς από ειδικευμένους/-ες ιατρούς των εξής ειδικοτήτων (στα εκπαιδευτικά προγράμματα των οποίων εμπίπτει η εν λόγω τεχνική):
- Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.
- Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.
- Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.
Επιπλέον, ιατροί των ειδικοτήτων Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής και Οφθαλμολογίας δύνανται να χρησιμοποιούν την ως άνω τεχνική αποκλειστικά για θεραπευτικούς σκοπούς, τοπικά στην πάσχουσα περιοχή και σε συγκεκριμένες επιστημονικά τεκμηριωμένες ενδείξεις.
Διαβάστε την εγκύκλιο:

- Γεννήσεις: Κατάρρευση την τελευταία 20ετία – Χαμηλά εισοδήματα και στεγαστική κρίση ανάμεσα στις αιτίες
- Μήπως οι γυναίκες είναι αυτές που κινούν τα νήματα στην Οδύσσεια;
- Ρόδρι: «Ο Λαμίν Γιαμάλ πρέπει να ηρεμήσει το άγχος του»
- Τα «αόρατα» σκυλάκια των καταφυγίων: Ψυχές που καρτερούν μια ζεστή αγκαλιά
- Κρήτη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στον ΒΟΑΚ – Η μηχανή του συγκρούστηκε με βαν
- Σίνερ για την κατάκτηση του Wimbledon: «Αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά, πέρασα μία δύσκολη περίοδο»
- Ισαίος: Η γέφυρα μεταξύ Λυσία και Δημοσθένη
- Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησαν στο κεφάλι νεαρό με αεροβόλο όπλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442