
Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...
Το φετινό Champions League θα μείνει στην ιστορία για τους κορυφαίους προημιτελικούς όλων των εποχών, αφού τα 8 ματς που έγιναν «έκλεψαν» την παράσταση και αποτελούν σημείο αναφοράς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Η… μητέρα των «μαχών» στους «8» ήταν αναμφίβολα αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Η μονομαχία δύο θρύλων των πάγκων. Του Κάρλο Αντσελότι και του Πεπ Γκουαρντιόλα. Της βασίλισσας της Ευρώπης και της πρωταθλήτριας Ευρώπης, σε δύο ματς ασύλληπτα με ξέφρενο ρυθμό, που δεν βγήκε νικητής, αλλά οι «μερένχες» κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα πέναλτι μέσα στο «Etihad».
Η σύγκριση δύο θρύλων
Σε συνολικό χρόνο 210 λεπτών (με την παράταση) δεν υπήρξε νικητής ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (3-3, 1-1) και σε έναν πρόωρο τελικό η Ρεάλ πήρε μία άτυπη εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό της. Ο Κάρλο Αντσελότι ήταν ο μεγάλος νικητής στη μάχη με τον Πεπ, έστω και αν το έκανε στα πέναλτι και συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Champions League.
Συγκεκριμένα, ο Ιταλός τεχνικός είναι ο «master» της διοργάνωσης έχοντας τις περισσότερες κατακτήσεις με 4 και διεκδικεί το 5ο τρόπαιο στην τεράστια καριέρα του, ενώ ακριβώς πίσω του είναι ο Πεπ με 3, μετά την περσινή με τη Σίτι και ο Ζινεντίν Ζιντάν.
Το Champions League είναι η διοργάνωση του «Καρλίτο»
Ο «Δον Κάρλο» όμως δεν είναι μόνο ο προπονητής με τις περισσότερες κατακτήσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και ο τεχνικός με τις περισσότερες νίκες, αφού έχει 115 σε 201 παιχνίδια. Πίσω από τον Ιταλό είναι και πάλι ο Γκουαρντιόλα με 109, αλλά σε 171 ματς και η λογική λέει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα τον ξεπεράσει.
Ο Αντσελότι είναι στην κορυφή, ο Καταλανός τεχνικός είναι η μοναδική… απειλή για να τον ξεπεράσει και ο Ιταλός έχει τουλάχιστον δύο ματς (με την Μπάγερν) για να… ξεφύγει και εφόσον περάσει και τον τελικό. Πίσω από τον Πεπ που είναι δεύτερος είναι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με 105 και μετά πολύ πιο πίσω είναι ο Αρσέν Βενγκέρ με 88 και ο Ζοσέ Μουρίνιο με 80 νίκες.
Ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες
Η ασύλληπτη καριέρα του Κάρλο Αντσελότι
- Ζαλγκίρις Κάουνας – Παρί 85-79: Στα πλέι ιν της Euroleague ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη των Λιθουανών
- Ντέιβ Τσάπελ εναντίον Ρεπουμπλικανικού Κόμματος – Τα «πολιτικοποιημένα αστεία»
- Ημέρα Παλαιστινίων Κρατουμένων: Μία μέρα για εκείνους που «σαπίζουν» στις φυλακές του Ισραήλ, χωρίς δικαιοσύνη
- Ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για Τζόουνς και Παναθηναϊκό – Επιβεβαίωσε την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ
- Κεφαλονιά: Πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια – Αναμένεται η απόφαση για τους τρεις κατηγορούμενους μετά τις απολογίες τους
- Αρβανίτης: Η κτηνοτροφία και η οικονομία της Λέσβου καταστρέφονται




